Web Analytics
Jump to content

Filtertrons - Gretsch vs TV Jones


Aphelion
 Share

Recommended Posts

Noen som har erfaringer og/eller meninger om dette? Hva er det som gjør at TV Jones er såpass mye dyrere (og visst nok bedre) enn Gretsch sine Filtertrons? Man skulle jo egentlig tro at Gretsch vet hvordan man lager Gretsch-pickuper? :)

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke hva det er som gjør det, men de gangene jeg har prøvd en Gretsh med Tv jones pickups syes jeg at de låter mye tøffere enn mine egne Gretsch Filtertrons.

Gretsch bruker jo også Tv jones i sine dyrere modeller, de er vel laget av dyrere komponenter og er av generelt bedre kvalitet.

Det kan jo også hende at Gretsch har interesser i TV Jones og at det er derfor de overlater produksonen av de beste pupsa til dem.

Det er nok en god grunn til at TV jones'a er så dyre som de er.

Mulig du finner noe her: http://www.thegearpa.../t-1068373.html

Edited by gage1103
Link to comment
Share on other sites

Hva som låter best er jo en smakssak.

Men det er vel ikke en hemmelighet at "oppgraderingsmarkedet" er dyrt.

Det er jo det samme med alle andre pickuper, det være seg single coils, p-90 eller HB's. Du finner haugevis med folk som mener de kan gjøre det bedre en de andre.

Edited by Kossoff
Link to comment
Share on other sites

TV Jones Classic er en replica av pickupene som står i Brian Setzers Gretsch fra 1959, korrekt magnet og styrke, korrekt wire, bobbins, polepieces etc, altså en pinlig nøyaktig kopi av en sent femtitalls Filtertron. I følge ryktene er Gretsch filtertrons pre Fender keramiske og med høyere output mens post Fender er med Alnico og Vintage voicet men ikke på langt nær så vintage autentisk som TV Jones. Så der er det og noe å ta hensyn til :)

Tipper det er en grunn til at Gretsch leverer toppgitarene sine med TV Jones.

Edited by germaniumkid
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.