Web Analytics
Jump to content

Dimarzio super distortion som 'split mode'?


Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Noen som kan linke til et bra diagram for en humbucker koblet til en push/pull pot? Finner liksom ikke helt det jeg leter etter. Jeg kobla den opp som jeg trodde var rett. Men, det var visst ikke.

Hører forskjell på lyden når jeg drar den opp, men jeg vet ikke om det er helt rett. Når jeg banker på den så er det liksom lyd i begge. Men lyden forplanter seg jo, når jeg banker utenfor pick-upen så høres det også. Må jeg måle meg fram til om den funker eller ikke?

Men det som er verst er at volumet ikke funker helt. Når jeg skrur den av så er det fortsatt lyd, masse lyd. Litt mindre gain, men fortsatt lyd. Så da har jeg vel kobla feil. Eller så er poten ødelagt.

Så jeg trenger et bra diagram for push/pull pot, 1 humbucker og 2 singlecoils. Gjerne Dimarzio-diagram. Som er forståelig.

Link to comment
Share on other sites

Skal du bruke vreng lønner det seg å parallellkoble i stedet for å coilsplitte. Har coilsplitta begge pickupene på LPen min (med Dimarzio pickuper), og den støyer mye på high gain. På en annen LP og på superstratten min har jeg derimot parallellkobla pickupene, noe som gir omtrent samme lyd som coilsplit men uten støy siden begge coilene fortsatt er aktive. Brukte en push/ pull pot. I snitt gir coilsplit en volumreduksjon på ca 4 dB, mens parallell gir ca 6dB, altså et hørbart volumtap i forhold til seriekoblede humbuckere.

Du finner fine diagram på Seymor Duncan, også oversikt over de forskjellige lederfargene til de forskjellige merkene.

Link to comment
Share on other sites

Har fått coilspliten til å funke. Men det er verrre med volumet. Signalet blir svakere, men fortsatt lyd, når jeg drar av volumet.

Men når de to andre singlecoilsen er valgt så funker det som det skal, altså ingen lyd. Altså bare på Dimarzioen problemet oppstår.

Det er ingen kontakt mellom ledere og jord.

Kan være du har "loddet i stykker" potmeteret. Hvis du har en loddebolt som ikke er varm nok, og du må holde det på lenge før tinnet smelter, blir potmeteret så varmt at det blir ødelagt. Ikke sikkert det er det, men jeg har vært borti at det har skjedd. Da er det bare å kjøpe ny loddebolt, samt nytt potmeter.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.