Web Analytics
Jump to content

Bytte resistor


Recommended Posts

Hei!

Jeg tenkte å prøve å bytte en resistor selv. Noen som er flinke på dette?

Har lagt ved bilde av resistoren som etter fargekodene å dømme er 0,22ohm 5% i følge kalkulator på nett. Noen som kan dobbeltsjekke om det stemmer? Er det mer jeg trenger å vite før jeg kjøper ny? Regner med det er Elfaelektronikk som er plassen å gå for slike?

Resistoren er fra en Alesis M1 620 studiomonitor.

Hilsen Øystein

post-7945-0-01531200-1350023589_thumb.jp

Edited by labeldd
Link to comment
Share on other sites

Velg en som tåler så mange watt som mulig, men som fortsatt passer fint på kretskortet. Jeg klarer ikke å se noe perspektiv på bildet, men den der tålte kanskje 2W?

Når den motstanden har tatt kvelden så er det overhengende fare for at en transistor eller to også er død.

Link to comment
Share on other sites

EBT: Tror 2W er riktig etter hva jeg har googlet meg fram til. Får prøve å se om jeg klarer å skaffe ny og bytte den selv. Hvis det har gått med noen transistorer og jeg må begynne å feilsøke osv så er det vel bare å kaste hele høytaleren. Har mine begrensninger :mellow:

Link to comment
Share on other sites

Ugh... 0.22 ohm?! Det er lite. Hvor i kretsen sitter denne?

Den sitter like før høyttaleren, etter utgangstransistoren. Den sitter der og gjør mye forskjellig rart, som å fange opp DC på utgangen, den isolerer parallelle utgangstrinn fra hverandre, og den representerer en minstelast når utgangen kortslutter.

Link to comment
Share on other sites

Fange opp DC på utgangen?!

Isolerer utgangstrinn?!

Minstelast ved kortslutning?!

Jeg kan ikke skjønne at en 0.22ohm resistor på 2W kan fylle noen av de funksjonene, med mindre den er ment å ryke som en sikring ved kortslutning, og da ville det vel være bedre med en sikring...

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.