Web Analytics
Jump to content

Hva må jeg vite om tube amps?


GlobalRider
 Share

Recommended Posts

Har kjøpt meg ny forsterker. Laney LT5.

Skal prøve den ut i helga.

Jeg er rimelig fersk angående tube amps. Har en Blackstar HTR-1 fra før.

Så her kommer ett nybegynnerspørsmål om hva man må passe på for å ikke ødelegge/slite ut ampen.

Jeg har lest gjennom manualen til Laney, men det sto ikke så mye der. Det sto bare at ampen måtte få varmes opp til romtemperatur før den ble slått på. Og at den burde få kjøles ned før den ble flyttet.

Må ampeen stå på en stund før jeg begynner å spille med den? Mener å ha hørt det en plass angående tubeamps...

Og så var det en annen tråd her om at man ikke må trekke ut og sette inn kabel når amp står på?

Gjelder det?

Eller kan jeg tenke at siden det ikke sto noe spesielt i manualen så er det bare å kjøre på uten noen spesielle hensyn?

Link to comment
Share on other sites

Er jo en grei instruksjon du har lest i manualen. Det med at du alltid skal ha høyttaler/kab koblet til når du slår på og skal spille, er vel kanskje det viktigste. Og husk at du skal bruke en dedikert høyttalerkabel. Ikke en vanlig signalkabel. Bruker du en vanlig gitarkabel, risikerer du å blåse ampen.

Link to comment
Share on other sites

takk for svar!

Glemte å skrive at det var en combo. Så når jeg skrev kabel så mente jeg gitarkabel. Skal den stå på standby når jeg tar gitarkabel ut og inn?

Det er en standby-bryter på denne (i motsetning til blackstar). Så jeg lot den stå på standby i ett minutt før jeg begynte å spille. Trenger den å stå på standby en tid før jeg slår den av?

Ellers så knitrer alle forsterkerne min når jeg spiller i andre etasjen. Men ikke i første-etasjen. Har dette noe å gjøre med strømuttaket? Jeg har prøvd flere forskjellige uttak oppe med samme resultat. Men nede så hører jeg ingen knitring.

Dersom det er strømuttaket. Finnes det noe som kan hindre dette? En eller annen dings mellom strømuttak og strømkabel?

Det ble sikkert mye teite spørsmål her, men det får så være... :)

Har spilt to gode timer med forsterkeren i dag. Og det virker som den er en god kombinasjon med blackstar htr-1, for en småbarnspappa. I helgene når jeg har mulighet til å spille mens ungene er oppe så kan jeg være litt GAL og ta fram 5watteren.. Hahaha..

Link to comment
Share on other sites

Det har ingenting å si om ampen er av eller på mtp gitarkabelen. Det er høyttalerkabelen mellom amp og høyttaler som alltid må være plugga i som nevnt ovenfor. Ang støy: kan det være støy fra gitaren du hører? Hvor nære ampen sitter/står du når du spiller oppe i andre etasjen kontra nede? Er det singlecoil pickuper i gitaren?

Ja, og gratulerer med ny amp! Lionheart er fine forsterkere :)

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke helt hva som kan forårsake knitrelyd, men hvis du har tilgang til en lang skjøteledning kunne du testet å spille i første med strøm fra andre, og omvendt. Resultatene vil muligens si noe om knitringen kommer fra strømnettet eller om det er noe støy som f.eks fanges opp av pickups. Er begge strømuttakene jordet?

Link to comment
Share on other sites

Å varme ampen ett minutt er mer enn nok. 20-30 sek. holder i massevis. Sett gjerne ampen i standby mens du legger ned gitaren og slikt før du slår den helt av, men det er ikke nødvendig at den står på minuttsvis. Det er kanskje ikke nødvendig i det hele tatt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hører ingenting nede så jeg er ganske sikker på at det ikke er pickupsene. Men jeg skal prøve å sitte lengre unna.

Skal teste med lang skjøteledning også.

Det er en ganske sjenerende lyd så jeg håper jeg finner ut av det.

Takker for gratulasjoner. Fikk noen timer på den i helga.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.