Web Analytics
Jump to content

Gibson SG pickupproblemer?


Guttorm Andreasen
 Share

Recommended Posts

Hei, kjære forum. Helt ny her. Jeg har en Gibson SG Special med et mulig problem som jeg tenkte jeg kunne spørre andre om her. Saken er den at når pickupvelgeren står i midten, så skal det vel være lyd i begge pickupene. Når jeg skrur volumet opp på den bakerste (bridge) pickupen, den nederste av volumknappene, så er det ingen lyd. Når jeg velger den som singel (lead) så er det lyd i den. Er det sånn, av en eller annen grunn at begge pickupene sendes til bare den ene volumkontrollen i midtstilling eller er noe ødelagt? Jeg er loddekyndig og kan sikkert prøve å åpne, men ville høre her før jeg begynner med sånt. Håper dere skjønte hva jeg mente.

Tusen takk!

Link to comment
Share on other sites

Velkommen til forumet.

Det er nok en lodding som har løsnet vil jeg tro. Har du lyd i dem hver for seg? Skru opp og ta en titt både i kontrollcavityen og til pickupswitchen. Ta evt. bilder og post her hvis du ikke finner noe galt.

Link to comment
Share on other sites

Hadde ett lignende problem på en Epi SG for ikke så lenge siden. Bortsett fra at jeg ikke hadde lyd i det hele tatt i mid og bridge. Funka fett etter jeg byttet om de to hvite ledningene,(har 4 wire med coilsplit, mulig du bare har 2 ledninger)

Og nei, var ikke loddinga som var gæ'rn, loddet ut og inn igjen i samme posisjon som orginalt og det var samme problem.

Verdt ett forsøk dersom lodde på nytt ikke fungerer. Ellers er det nok på tide med en ny switch.

Link to comment
Share on other sites

Hei folkens, takk for svar og innspill. Dere to siste misforstår litt, menmen, sikkert min skyld. Det er altså en SG, ikke en Les Paul. Når velgeren står i midten så kommer det masse lyd fra neck pickup, uansett hva den andre volumkontrollen står på. Men når jeg slår på bridge pickup alene er det altså tyst. Jeg får åpne og se.

Link to comment
Share on other sites

Kabling og koblinger på Les Paul og SG er lik, så det har ikke noen betydning sånn sett. Forsvinner lyden gradvis når du skrur opp volumet på brupickup, eller med en gang du rører den? Kan høres ut som en kortslutning på et eller annet vis når du kobler i midt. Det kan også være sannsynlig at den kortslutningen ligger i switchen. Den er i så fall grei å bytte.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.