Web Analytics
Jump to content

elektrisk gitar jakt...


razaec
 Share

Recommended Posts

Håper alle skal være snill og grei med meg her.... har prøvd search engine men hjalp ikke...

Jeg er på jakt etter elektrisk gitarer.. men jeg har ikke erfaring for elektrisk gitarer. jeg har spilt mest acoustic siden jeg var 12.. jeg nærmer 30 nå... :)

akkurat nå har jeg disse gitarene på min liste

ltd ec 1000

schecter c1 hellraiser special

gibson les paul studio - har prøvd denne og likte action på den, veldig lett å spille for meg - (har lange og tynne fingrene)

prs se torero

schecter atx c1 blackjack

fender american standard strat - har prøvd på musikk magasinet og likte lyden..

gibson sg - likte ikke denne gitaren.. ikke for meg..:)

vil gjerne en av disse gitarer som tilpasser for musikk fra rage against the machine og acDc.. tenker ikke å spille live.. bare hjemmet.. :)

eller, hvis det er noen som kan anbefale meg gitarer som ikke er i liste, så vil jeg gjerne høre fra dere..

tusen takk!

Link to comment
Share on other sites

Vel du er inne i en ganske stor suppe, for å si det mildt.

Personlig har det nå gått med et tiår for å finne ut at en strat-type gitar er det rette for meg.

Jeg vil anbefale deg en stratocaster, med humbucker i bridge.

En strat vil alltid være en god "allrounder" som skal klare det meste.

Med en HB i bridge får du også trøkket du gjerne søker i Rage Against og ACDC.

Link to comment
Share on other sites

Mitt forslag er å prøve de du har lyst på. Velg ut den du synes er best å spille på og kjøp den. Om nødvendig sleng inn maks ett par laken ekstra på noen nye pickuper, evt ny elektronikk hvis de som sitter i ikke er helt greie.

Er det jeg gjør på de fleste av mine Gitarer, bryr meg mye mer om hvordan de er å spille på enn hvordan de høres ut med stock pickups. Lyden er rimelig lett å forandre, halsen derimot er ikke så lett å gjøre noe drastiskt med om den ikke føles helt optimal.

For pickuper har du ganske mange forskjellige valg. De mest kjente "after-market" pickupene får du fra f.eks. EMG, Seymour Duncan eller min favoritt Bare Knuckle Pickups.

Guitarfetish har også noen pickuper for en veldig billig penge som mange sier er fryktelig gode, har dessverre ikke prøvd dem enda.

Den Les Paul studioen du nevnte, hvis du synes den er herlig å spille på, kjøp den. Om du skulle lure på hvilke pickuper du vil ha, gjør litt research på de forskjellige merkene og modellene, sjekk ut litt på youtube og tilsutt gå på forumet til de respektive merkene og spør om hvilke pickuper du burde velge for den typen musikk du vil spille på den gitaren. Hvis svarene du får stemmer med de som interreserte deg i klippene du hørte på. Klin til! Personlig ville ha tatt en kikk på Bareknuckle Pickups, de har noen knakanes gode pickuper for skarve 2 laken settet (etter mva). Og folka på forumet der er generelt veldig hjelpsomme. Eller du kan sende en email til han som lager dem å spørre direkte.

Det å bytte en pickup er ingen vanskelig sak, skru opp, lodd ut gammelt, lodd inn nytt og skru igjen. Vips du er ferdig. Er selfvølgelig noen mål som må være riktige, men heller ingen vanskelig sak.

Link to comment
Share on other sites

Til musikkstilen du liker, er det jo nærliggende å begynne med en gitar med humbuckere. Siden du har AC/DC først på lista di, og ikke liker Gibson SG, men liker Gibson Les Paul, synes jeg du skal gå for den. Enkelt og greit! :)

Link to comment
Share on other sites

Les Paul er jo fett :) . Litt off topic, men det ofte folk glemmer meg selv inkludert er at når en tenker ac-dc så kommer fort sg'en til Angus i minne. Men Gretchen til Malcolm er jo vel så viktig. Det er jo den lyden diss to gitarene sammen lager som er AC-DC gitar sounden. En Les Paul med TV jones Powertron Pickups hadde hvert fett å prøvd.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville nok gått for en EC-1000.

Skal du spille AC/DC på ATX, så bør man bytte ut pickupsa. Blackouts har helt sykt latterlig output og låter altfor moderne. Ellers er det en helt konge gitar.

Lydmessig og spillemessig så foretrekker jeg ATXn fremfor de aller fleste gitarer på listen din som kan sammenlignes med den i stil :)

Link to comment
Share on other sites

Om du likte Les Paulen så ser jeg ingen grunn til at du ikke skal gå for den. Funker helt ypperlig til den musikken du nevner, og det meste annet også; pop, rock, blues, metal, jazz, younameit.

Edited by Duckling
Link to comment
Share on other sites

takk for alle svarene.. har bestilt amp for nå.. men skal vente til jul for gitaren. :) haster ikke.. men tror at jeg skal ha les paul studio.. håper å få en gitar uten problem.. lest mye om gibsons kvalitets problem.. tenker å bestille på nett. det er så stooooooor pris forskjell på forhandlere her...

Link to comment
Share on other sites

I disse Plek'd dager så burde du nok få en grei en fra nett. Om du ikke skal værra fornøyd kan du også bare sende den tilbake og få en ny, men. Som regel har ikke gitarer bestilt fra nett en optimal setup når du får den i posten, gitarer prøvd i butikk har som regel en ganske grei setup. Så det er mulig du vil merke litt forskjell, hvis ikke du kan gjøre setupen selv anbefaler jeg deg egentlig å kjøpe i butikk og få dem som jobber der å gjøre en rask setup for deg om nødvendig, det burde ikke koste noe ekstra.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.