Web Analytics
Gå til innhold
Ampsheep

Led til Ceriatone 18w amp

Anbefalte innlegg

Har akkruat endt opp med å kjøpe en Ceriatone 18w TMB amp :D

på den var led`n gått på.

er det noen som har en liggende jeg kan kjøpe for en billig penge?

eller veit et sted jeg kan få tak i uten å betale alt for mye i frakt.

18wattTMBceriatone.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke umulig. Har ganske mye rart i roteskuffen. Vet du om det er en pære eller faktisk er en LED?

Jeg har litt forskjellige vanlige leds liggende 3mm, 5mm og kanskje noe 10mm etter hukommelsen. Jeg er i oslo.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

AC Led? Tenkte det satt en diode og no greier i holderen jeg, ja,ja. Også i imperial da - gått av banen.

Må kanskje se hva jeg evt har av komplette innfatninger hvis det er et alternativ å bytte hele røkla, mulig jeg bare har 220V liggende. Aner ikke dimensjoner.

EDIT: Leste litt nærmere på den linken til RalpdDarwin, og det så ut som noen lager en løsning av 5mm LED, 1N914 diode og en motstand. Disse delene har jeg hvis du er interessert. Kan du ikke se litt nærmere på det han linket til, og om det ser ut til å ville funke for deg / i ampen din og gi beskjed?

Endret av entoneskala

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fant 5mm LED i Rød, Ultra blå og Ultra hvit. Alternativt fant jeg noen 220v lamper du evt kan huke på mellom av/på bryteren og transformatoren, istedet for å hente fra 6,3V glødespenningen - de lanpene ser ut til å passe hull i chassis på 9,5 eller 10 mm (vet ikke hva diameteren din er). De bygger ca 38mm innover på baksiden av hullet, så det må være litt plass inni chassis bak hullet. Se der fant jeg linken også: http://www.ampmaker.com/store/Neon-indicator.html.

Prismessig snakker vi her om mynter, og knapt nok det.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan godt bare bruke motstand 5 mm led, diode og motstand.

Blir ikke det lettest?

Hvor i Oslo holder du til?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tsji, tsji, men de tåler mye mer enn dere tror! Kondensatoren er ikke nødvendig, ei heller dioden det er snakk om som jeg ikke har sett i noe skjema enda?

Men, greit å ta alle forhåndsreger! Det er lett å kople en LED til 230V. En LED skal ha maks 10mA strøm. I veggen har man 230V.

Ohms lov sier U=R*I! Spenningen over LED´en er ca. 1,6V og når man jobber med 230V, er dette en dråpe i havet!

LED til å lyse fra 10 mA/230: bør de fleste ha en seriemotstand på ca. 20kohm.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

De fleste LEDs tåler vanligvis ikke så mye mer enn hva som er oppgitt i databladet. Hvis du kjører 230V inn i en LED i serie med en 20kΩ motstand uten andre komponenter vil LEDen neppe leve et langt og behagelig liv.

Problemet er at en LED eller en hvilken som helst annen diode ikke er et ohmsk element. Hvis vi ser på en billig grønn LED fra Rohm: http://www.farnell.c...heets/90850.pdf

Når den leder vil den ha en VF på 2,1V. Når den sperrer vil det bare være lekkasjestrøm gjennom den, og spenningen når den sperrer vil derfor være ca 230V * √2 = 325V. Hvis vi ser i databladet har den en "absolute maximum" VR på 3V. Denne foreslåtte kretsen, gitt at jeg har forstått den riktig, vil dermed påtrykke den stakkars dioden en spenning som er 108 ganger den oppgitte maksimumsverdien.

Det er mulig det virker en stund, men den vil altså ikke leve spesielt lenge. Og når den virker vil den blinke og flimre på ubehagelig vis, femti ganger i sekundet.

En noe bedre krets er den entoneskala lenker til, hvor reaktansen fra en liten kondensator dropper spenningen, og en antiparallell småsignaldiode begrenser LEDens VR til 0,7V, trygt innenfor grensen på 3V. Siden vi er i Norge må denne kondensatoren være en 220nF self-healing plastkondensator merket "X1" for at denne kretsen ikke skal være galskap for mennesker og materiell. Denne kretsen vil kjøre lysdioden innenfor spesifikasjonene, men den vil fortsatt flimre og se stygg ut.

En kurant ordning vil være å bruke en likeretterbro fra 6,3VAC med en liten zener og tilhørende motstand, og en liten glattekondensator. Dette gir kretsen galvanisk isolasjon fra strømnettet, og lysdioden kjøres innenfor spek og uten flimring.

Endret av EBT

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sånn for læringens del kunne det vært interessant hvordan man kommer frem til verdien som trengs på den kondensatoren, EBT oppga 220 nano.

Ellers skapte jeg kanskje litt forvirring ved å poste et diagram som viser veggspenning. Det var lagt opp 6,3 volt til denne lampen, så jeg koplet LED og diode i antiparalell som EBT så vakkert uttrykte det, samt en motstand på 470 ohm i serie (litt vel konservativt). Ingen kondensator.

I retrospekt: kombinasjonen av en litt konservativ verdi på seriemotstanden samt en blå LED gjennom en rød plastlinse ble ... ikke så bra som jeg hadde planlagt. Ganske svakt lys. Jeg mistenker at en hvit eller rød led ville gitt et bedre resultat, og særlig om jeg hadde vært dristigere og gått for den 300 ohms motstanden som jeg regnet meg frem til.

En annen erfaring: Plasthuset på lampen og konstruksjonen ser veldig likt ut som disse fra ampmaker: http://www.ampmaker.com/store/Neon-indicator.html

Bortsett fra at fronten/linsen på ceriatone lampen er firkantet og chunky (og for en annen spenning). I bakkant sitter det en slags svart plastpropp som jeg forsøkte å vri ut, og det viste seg å være en dårlig ide. Den røde plasten sprakk, men jeg satt igjen med nok til at jeg fikk puslet sammen med hot glue. Om jeg skulle gjort det igjen ville jeg saget av bakenden.

Kunne også satt inn en sånn rund sak fra ampmaker, men jeg synes den firkantede var så tøff.

Innsiden av denne ceriatone forsterkeren er direkte vakker. Ekstremt ryddig layout. Litt synd at resultatet av reparasjonen da ble av typen sleggemekaniker siden plasthuset sprakk. (Ampsheep: ta gjerne noen bilder og post: det er noe å strekke seg etter for selvbyggere.)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Klart! http://www.kpsec.freeuk.com/imped.htm

XC = 1 / 2πfC

Og fra databladet husker vi at LEDen hadde typisk IF = 10mA, maks IF = 25mA, maks IFP = 60mA.

Da blir jobben å sette sammen formelen for kapasitiv reaktans med Ohms lov for en IF i nærheten av det man ønsker (husk at duty cycle på LEDen blir 0,5 siden vi har en halvbølge likeretter), og så tilpasse kapasitansen man får ut fra formelen til en vanlig og tilgjengelig kondensatorverdi.

IF blir altså ca. 8mA for en 220nF kondensator.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Innsiden av denne ceriatone forsterkeren er direkte vakker. Ekstremt ryddig layout. Litt synd at resultatet av reparasjonen da ble av typen sleggemekaniker siden plasthuset sprakk. (Ampsheep: ta gjerne noen bilder og post: det er noe å strekke seg etter for selvbyggere.)

Bilder kommer ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av Fredrick
   Hei folkens
   Har to forsterkere som jeg ønsker og kjøre samtidig, gjennom ett 4x12 Marshall 1960AHW kabinett.
   Vil kjøre marshall 1959 super lead (master volum) 'Dry' og en dumble style amp, Ceriatone HRM 100W med effekter i FX loop (Wet).
   Har lest greit mye på nettet, men fremdeles litt usikker, da kabinettet mitt er mono. Er det i det hele tatt mulig med ett monokabinett?
   Noen spesielle pedaler som trengs for dette oppsettet? Hvordan kobles det opp?
   Tips, forslag og erfaringer er velkomne
  • Av Ampsheep
   Hei
   har kjøpt meg en Ceriaton 18W TMB forsterker uten kabinett.
   har sett litt på de her: http://www.tubeampdo...ts_Plexi_Style/
   er på jakt etter er noe i Small Box Head størrelse
   er det noen her inne som kunne bygd noe som dette til en litt billigere pris?
   eller tipse meg om noen som holder på med dette?
   trenger ikke nødvendigvis å se veldig fancy ut kan godt bare være være beisa treverk eller noe i den duren
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.