Web Analytics
Jump to content

Telrad Forsterker


Chebu
 Share

Recommended Posts

Hei,

Jeg har en gammel Telrad-forsterker jeg spilte masse på i ungdomstiden. Den har en god klang og jeg har i det siste nesten ikke brukt den. Derfor er det best å la noen andre bruke den. Vet noen hva jeg burde selge denne for?

Modell: TUH-100T

130W

30*22*11 Inches i størrelse

2 stk elementer med tektst: 33F-WKA, 8 ohm 4/79, Made in Norway (http://www.seas.no/i...-wka_and_dd.pdf)

mvh

Tore

post-12206-0-03061100-1348397771_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Skal jeg være ærlig, og jeg skriver ikke dette for å være stygg:

Men jeg tror ikke denne er mange kroner verd.

For meg ser det ut som dette er en forsterker, av typen transistor, laget seint på 1970-tallet.

Transistor-amper fra den tiden låter sjelden bra, selv om jeg liker og har sans for at ting er produsert i Norge.

Denne er laget i Barliveien 14 Oslo, i kjelleren på en bolig. Slik sett er det kuriøst ;)

Eieren og konstruktøren het Birger Sparbo. Jeg har hatt den ære av å snakke med han på telefon ved flere anledninger, men dessverre har jeg aldri fått gleden av å treffen han. Uansett har han vært med på å skape et godt stykke norsk musikkhistorie!

Link to comment
Share on other sites

Tenkte selv at dette er en transistoramp. Hadde det vært en enda eldre forsterker med rør hadde den nok vært verdt en liten slant, og hatt enda mer bruksverdi.

Du må nesten ta ei vurdering om det er verdt å ta vare på eller ikke. Har et par eldre transistorforsterkere selv, og de er grei nok til feks å kjøre en gitar i stereo osv.

Fant en annen tråd om en eldre telrad:

http://forum.gitarnorge.no/topic/44691-norsk-telrad-forsterker-fra-1951/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.