Web Analytics
Jump to content

Anbefal en fuzz


rocktrond
 Share

Recommended Posts

"Opening a can of worms"

Jeg har lyst til å kunne "skittne/grumse" til lyden av og til, men kunne tenke meg å gjøre dette med vrengkanalen på. (vil slippe å først måtte slå av vreng og så på med fuzz - bare kicke inn fuzzen når det faller meg inn).

Digger vrenglyden jeg har på ampen - men av og til kunne jeg tenke meg noe mindre smooth.

Derfor lurer jeg på om noen kan anbefale en fuzz som funker bra med amp (og evt overdrive pedal). Evt. en ripped speaker emulator som kan puttes i effektsløyfa (om noe sånt finnes :) )

Fyr løs:

Link to comment
Share on other sites

Kommer litt an på hvor mye vreng du bruker på den kanalen. Fuzz på vreng gir ofte instant mud. For de fleste fuzz pedaler funker vel best på clean eller light vreng. Da vil f.eks kanskje en germanium booster bedre gi deg "fuzzy" lyd oppå en heavy vreng kanalen. Hvis du bruker så mye vreng som jeg tror du gjør, ha ha ha ha ha...............

Link to comment
Share on other sites

Black Arts Toneworks Pharaoh Fuzz (puh!) er fantastisk bra:

Jeg har en selv og denne funker veldig bra både på clean og dirty amp. Den er Muff-basert, men er utrolig anvendbar og har alt fra mild overdrive til full-bore fuzz. Gøy å mate denne med en annen litt "mildere" vrengpedal også.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har en Moollon Fuzz 14 som jeg er blitt kjempeglad i.

Har også en Huckleberry Fuzz som jeg liker godt, med gode tweakemuligheter.

Har ikke greid å oppnå de samme ballene med denne som med moollonen, men så har

jeg ikke rørt switchene på innsiden heller :)

Link to comment
Share on other sites

Skulle foreslå en Black Arts Pharaoh jeg også, men ser det er gjort. :)

Ellers har jeg en Catalinbread Manx Loaghtan som jeg anbefaler på det varmeste. En veldig allsidig og tjukk big muff "killer", men ingen skitten og grumsete fuzz (etter mine ører ihvertfall). Dersom du vanligvis lever litt mer i higain-land kan kanskje en Earthbound Audio Supercollider være noe for deg. Hvis du på den helt andre siden igjen vil ha galskap og støy, vil jeg anbefale Dwarfcraft sin The Great Destroyer.

Fuzz er en utrOLIG stor og spennende verden som det er uhorvelig moro å bruke tid på! Har just innsett at jeg fort kommer til å ende opp med mange flere pedaler enn det jeg noensinne kommer til å få bruk for. Men samlemani er jo halve moroen med pedaler, er det ikke?

Gå gjerne igjennom utvalget til Prymaxe Vintage, de har bøttevis. :)

Link to comment
Share on other sites

Et lite innspill bare... Testet akkurat Danelectro Fuzz på Mesaen.. Det låter jo helt konge på clean og crunch settingen på ampen, men det blir fort veldig grumsete og udefinert på hi-gain kanalene.. Men det er jo de som liker det også!

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Dude, jeg glemte jo helt å anbefale Vermuram Jan Ray! Official must have pedal of the week, ha ha ha ha ha. Kjøper du noe anner er du en taper! Hurra det er FREDAG åp GN!

sånn nå er det gjordt. Let the GAS flow............

Har du tilgang på VG ville jeg også testa:

AM Astro fuzz

AM Beano på høy setting for litt germanium grit

Fulltone Catalyst

MP bla bla fuzz

Men BeeBuzz er sikert cool den og.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.