Web Analytics
Jump to content

Blues ?


Tommern
 Share

Recommended Posts

GN har på mange måter blitt en stor inspirasjonskilde for meg. Henter mye kunnskap her, så da prøver jeg et nytt tema... :)

Vi, altså bandet mitt, gjør mest pub-jobber. Det er der vi liker oss. Knallkontakt med publikum, og mindre "dains" ;)

De siste åra har vi blitt veldig godt tatt imot av publikum, med det vi kan kalle rock, passe variert, plukket fra flere tiår. Men vi føler for å fornye oss litt, og da var tanken at vi kanskje skulle fylle på med litt blues-materiale.

Har ikke mye peil på blues, derfor denne henvendelse.

Er det noe blueshuer her, som kan gi meg noen tips om noen artister jeg bør sjekke ut? Vil fortrinnsvis ha gangbart bluesmateriale som møter noen enkle kriterier:

- Må ikke være helt utspilt

- Må ikke være så komplisert at at man må ha supermusikere, B3, blåserekker og kordamer

- Må ikke være highpitched i vokalen ( Me, baryton)

Setter pris på tilbakemeldinger :)

Link to comment
Share on other sites

He he. Det var gamle dager ja... Kult med taktskifte. Minner meg om trommisen vår, han driver med det der på Black Magic Woman. Helt uforutsigbart, skifter flere ganger :D Men det er vel kanskje eneste måten man kan slippe unna med å spille den enda, at den overrasker litt :D

Link to comment
Share on other sites

Finnes jo så mye og velge i..

Kan jo nevne artister som:

Eric Clapton, er vel kjent for alle (burde være), har noen catchy sanger som kan slå godt an i alle vanskelighets grader.

Joe Bonemassa. (The next big thing innen blues) Utrolig fyr som virkelig lever opp til ryktene. Pr dags beste live konserten jeg har vært på er med nettopp bonamassa,

han har en litt mer moderne tolkning på blues, noe som jeg tror publikum kan sette pris på, mye avanserte greier, men har noen låter som kan bli ganske bra om man gjør sin egen vri av det.

Just got paid (egentlig ZZ top) er jo en sang som han virkelig har fått satt fart på, som dere igjen kan utvikle til noe eget.

Stevie Ray Vaughan. Her har du jo kremen selv innen gitarister, men noen av sangene er relativt basic, som igjen kan gjøres om til noe eget.

så har du jo enormt mange flere..

BBking, Buddy guy, Albert collins, Gary moore +++

Link to comment
Share on other sites

Clapton er jeg fortrolig med naturligvis. SRV også, men han er litt utspellt her i fjorden, for her spiller Miklos BBQ band SRV i laaange økter jamnt og trutt. Bonemassa har jeg kun opplevd i settinger Royal Albert Hall med svæært orkester.

Sjekker ut BB-King, Buddy Guy og Albert Collins... :)

Bakgrunnen for tråden var primært å sjekke evt andre mindre kjente bluesartister som kanskje har noen perler :)

Edited by Tommern
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.