Web Analytics
Jump to content

Metal bass tone!


simenandreas
 Share

Recommended Posts

Synes dette var fint, jeg. Det er ikke lett å få gjengitt godlyden i en bass på Youtube, for å si det mildt. Bra spilt, og kul lyd!

Stort sett er mine forsøk på sub- bass ikke så vellykket, da jeg ofte spiller femstrenger, og da blir det egentlig litt overflødig med en oktav under. Får det ikke tight nok med de boksene jeg har testet. Med firestrengere blir ofte lyden for muddy uansett, da man gjerne legger på mer sub, og det blir ikke bra.

Link to comment
Share on other sites

Bra spilt, og jeg liker vrengen! Men jeg merker godt at det mangler en oktav. Slipknot skal være blodhardt og rått, når du spiller i samme område som gitarene, så faller det litt gjennom, synes jeg.

Jaa jeg er enig der! Det er kanskje litt av det mr "død" vil få fram. Går litt i ett med gitarene siden vi spiller i samme leiet. Skulle kanskje valgt en annen låt

Link to comment
Share on other sites

LIker nok best løsninger som beholder den cleane bunnen uansett vreng. Den beste løsninga på dette meiner jeg at Billy Sheehan har funnet. To separate pickupanlegg til to separate amp'er. Stor humbucker med cleanlyd og p-pickup med vreng.

Ollie Riedel i Rammstein har en enklere variant: En signaturbass stemt i H-E-A-D

Eh tåler dere at jeg kommer med et eksempel fra kristen sammenheng? Jeg lar det stå til. Ingen tvinger dere til å sjekke ut detta her....

Den finske power/goth/kristenmetalgruppa HB har fin rein basslyd som groover:

Link to comment
Share on other sites

Veldig bra bass solo av Billy Sheehan, men jeg likte ikke helt tonen.

Min bass er også stemt i H-E-A-D, som en 5 strenger uten 1'ste streng. Genialt, lettere, lettspillt, penere...

HB har kanll bass tone, så synd at det ikke går ann å skru seg til noe slikt med en enkel multiefekt sak :(

Jeg var på Hurra Torpedo i vinter, også veldig bra bass, fra en Ampeg med 10x8 kab. (så det ut som)

Edited by jonta
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.