Web Analytics
Jump to content

Nytt problem med lp'ne


Rudstar

Recommended Posts

Har akkurat satt på nye strenger på lp'ne og nå har det begynt og skurre når du klemmer fra 7. bånd til 22. Noen som vet hva som kan være feil? Jeg synes det er litt rart siden det er akkurat samme tykkelse, men jeg skifta fra d'addario til dean markley, men det skal vel ikke ha no og si åssen slag du har?

Link to comment
Share on other sites

De to delene på stolen (vanlig tune o matic stol) står på fire gjenga stenger, og det er en "mutter" på hver av de som du justerer hvor høyt bridgen skal stå. Hvis du kommer borti de så justerer høyden seg, og hvis du justerte de lavere, så kan det være grunnen til buzz.

Link to comment
Share on other sites

Sjekk om halsen buer rett vei. Selv om du har samme tykkelse på de nye strengene, så kan det være endringer i spennet fra merke til merke. Dette innvirker på buen på halsen. Dersom buen er for liten, eller rett og slett er bøyd feil vei, vil det klirre. Du kan fikse dette på to måter. Den ene er ved å justere høyden på "bridgen" til det slutter å klirre, og den andre er å justere bøyen på halsen. (Dersom den er bøyd feil vei, må du straks løsne truss-rod'en, slik at du slipper opp spennet. Dersom dette ikke hjelper, må du til gitardoktoren.) Ved skifte av strengetykkelse/nytt merke, er det også en god idé å sjekke intoneringen. Ellers kan gitaren bli sur oppover båndene, noe som jo aldri er en god ting...

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

hadde samma problem på min, de på riff gav opp håpet og ville bestille ny hals, men så kom luthmannfolka til byen å stramma halsen (den bolten som går gjennom hele halsen som man får frem der det står standar på hodet;)), et problem til var at det var et hakk i strengen, selv om jeg just hadde bytta, sjekk det;)

:lol:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.