Web Analytics
Jump to content

declaration friendly?


GlobalRider
 Share

Recommended Posts

Hei,

Vet ikke om denne tråden havnet på rett plass, men jeg snuser rundt på ebay og ser på gitarer og så ser jeg en del butikker skriver at de er declaration friendly.

Spurte om noe teknisk nettopp til en butikk i USA og så la karen til: Remember we are declaration friendly when shipping to Norway. Jeg spurte hva det var, men fikk ikke svar (bare samme setningen om igjen). Hva betyr det egentlig?

Mulig jeg virker litt tett her, men jeg spør nå likevel siden jeg ikke er 100% sikker på hva som menes med det.

Link to comment
Share on other sites

Ville nok ha gjort det redelig jeg ihvertfall. Dette har jo også med forsikringen på sendingen å gjøre, vanskelig å få igjen tilsvarende det du ga for gitaren hvis den blir skadet under frakt når den er deklarert med verdi på 200 spenn.

Edited by Skoggy
Link to comment
Share on other sites

Det er ikke toll på musikkinstrumenter inn til Norge bortsett fra et lite tollbehandlingsgebyr. Derimot er det 25% merverdiavgift på varen samt frakten. Hvis de som sender skriver en lavere sum på pakken, slipper du med mindre mva, men da tar du en risk ifht. forsikring hvis det skulle skje noe under frakten. Samtidig er det vel heller egentlig ikke lov?

Link to comment
Share on other sites

Men for å skifte tema med ett par noob spørsmål:

Har sett på en fender stratocaster og selgeren har god feedback. Selgeren sier den har factory setup, men at han anbefaler å få den justert etter ett par uker med bruk her i Norge.

Men hvor mye må jeg beregne på å få gitaren justert? Går jeg til en hvilket som helst butikk her i Stavanger og ber om å få den justert?

Og hvor ofte bør man justere elgitarer?

Link to comment
Share on other sites

To ganger i året bør du justere gitaren din. Det er lett å lære seg dette selv.

Det varierer fra gitar til gitar. Jeg har ikke en gitar som trenger så ofte justeringer. En av Telecasterne mine har jeg ikke trengt å justere på 5-6 år. Jeg setter opp og justerer alltid nye gitarer når jeg får de, ellers kun ved behov.

Men jo det er relativt enkelt å lære seg selv.

Søk på guitar setup på youtube så kommer det en masse videoer. Alle er sikkert ikke like bra, men du bør kunne finne noen som gir en god pekepinn på hvordan det kan gjøres.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.