Web Analytics
Jump to content

Feil på Takamine EG531C (kjøpt brukt)


farris
 Share

Recommended Posts

Hei,

Jeg kjøpte en brukt Takamine EG531C av en privatperson for ca en måned siden, gitaren var etter det jeg kunne se i god stand, undersøkte gitaren etter overfladiske skader da den ble kjøpt uten å finne noe feil. Gitaren ble levert i Gator hardcase og har blitt oppebevart i case siden kjøp, har spilt på gitaren ca 8-10 ganger og da ikke hatt noe problem med gitaren, den har vært helt super å spille på.

Men, i går da jeg skulle ta ut gitaren for å spille kom det en skurrelyd da jeg spilte på åpen "b" streng, etter nærmere undersøkelser ser det ut som det er en form for slitasjeskade på nesten alle frets (rett under "b" strengen), det har dannet seg ett lite hakk og det virker som det er dette som er årsaken til skurrelyden ved spilling på åpen "b" streng. Man kan se antydninger til dette under andre strenger på frets'ene, men helt klart mest under "b" strengen.

Jeg spurte selger ved kjøp om Gator hardcasen var tilpasset gitaren, da jeg var usikker på om det var bra å oppbevare gitaren i en uorginal case over lang tid, han sa at han hadde oppbevart gitaren i casen over lengre perioder uten problem. Den tid jeg har hatt gitaren har den lagt i casen den ble levert i.

Se bilder/film for nærmere beskrivelse av feilen:

https://www.dropbox....n28f/D4e-RXaiOA

Info om gitar:

Takamine EG531C

http://www.takamine....c_models/eg531c

Jeg tenkte å ta gitaren med til en musikkbutikk som gjennomfører reparasjoner, men tenkte å undersøke litt i forkant. På forhånd takk for tilbakemeldinger.

Link to comment
Share on other sites

En case er en case, og så lenge gitaren passer så spiller det ingen rolle om det står Takamine eller Gator på utsiden.

Problemet ditt er båndslitasje, og det er helt vanlig og kommer etter en del bruk. En runde med båndsliping bør gjøre susen, men om det er for dype spor kan det hende at bånda trenger å skiftes. Ta den med til en reparatør så blir den så god som ny :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.