Web Analytics
Jump to content

Gitarskjegg


antos
 Share

Recommended Posts

Straten min har lenge hatt bånda stikkende utfor halsen. Er ikke særlig behagelig, men tenkte kanskje at det vil rette seg ut igjen når luftfuktigheten øker. Men den har ikke blitt bedre, tenker på å få levert den inn og få filt bånda. Hvordan blir resultatet? Er litt bekymret for finishen på selve halsen, hvis man går løs med en fil?

Link to comment
Share on other sites

Det finnes filer som ikke tar av treverket, kun av metallet. Har blitt forklart teknologien bak, uten at jeg verken forstod eller husker det. Det er slike filer som brukes til siste finish på bånd. Først bruker man en slags glidende fil som går langs halsen for å få de plan med halsen. Jeg kjører en filing på nye gitarer når det er bitende kaldt på vinteren, og da holder de seg fine resten av levetiden :)

Link to comment
Share on other sites

Kristoffer har funnet ut når det er lurest å gjøre dette, og da er som han sier det problemet over.

Et triks er å kjøpe seg en keramisk stick på la oss si 15- 20 cm. Den legger man lengsetter halsen på båndene, og da kommer man ikke borti treverketi det hele tatt, før båndene er filt ned. Med litt forsiktighet får man filt ned alt uten at man er borti treverket på halsen.

Man kan med fordel starte med en diamantflatfil ti de første "dragene" da den har større avvirkning, og så skifter man redskap mot slutten.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.