Web Analytics
Jump to content

Batteri til preamp...


Tommern
 Share

Recommended Posts

Plundra litt med batteriet i min nyinnkjøpte Taylor, virka som at det var for lite plass til å få inn batteriet.

Og ganske riktig... Morten Larsen på Backstage kunne da opplyse meg om at det er forskjellig standard på de fysiske mål på amerikanske og europeiske 9 volst batterier.

I enkelte dagligvarer selges Energizer 9 volts batterier, som er etter amerikansk standard. Vips så var problemet eliminert.

For info :)

EDIT : Hvis det ikke kom tydelig frem, så er altså de batteriene som er etter amerikansk standard litt minde enn de europeiske. I Taylors batteriboxer, som er snug fit, så blir de europeiske da litt for store. Og vice versa naturligvis .. :)

Edited by Tommern
Link to comment
Share on other sites

Hvis det ikke kom tydelig frem, så er altså de batteriene som er etter amerikansk standard litt minde enn de europeiske. I Taylors batteriboxer, som er snug fit, så blir de europeiske da litt for store. Og vice versa naturligvis .. :)

Link to comment
Share on other sites

Hehe ja, det er nok det beste.......jeg pleier attpåtil å bruke de ca.1mnd. i en røykvarsler først for bedre lyd :P

Dette har jeg også forsket litt på. Jeg mener at det låter best hvis man bruker en ionisk røykvarsler framfor en optisk, men i begge tilfeller er det en klar forbedring Likevel, jeg opplever lyden litt mer organisk, at det puster litt mer etter innkjøring i en ionisk varsler.. Hva er din erfaring?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

har hørt at 1 mnd ikke er nok..det nye nå er at du skal ha det i røykvarslern til den sier i fra at batteriet er tomt. Reststrømmen i batteriet gir en helt sinnsykt åpen og luftig lyd , som får nakkehåra til å reise seg hos hvem som helst.

Link to comment
Share on other sites

1 mnd er nok, men den må stå på hele tiden.....jeg bruker ionisk varsler med en gryte med gammelt pussegarn og diesel ulmende under. Batteriene varer så kort tid etter modding at jeg tar somregel 18-20 om gangen......et himla leven, men det er verdt hver decibel.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Siden jeg først ble nevnt i denne tråden kan jeg jo ta hele historien.

Jeg har diskutert dette med Rob Magargal hos Taylor og informerte ham om "problemet" med batteriene på det europeiske markedet i 2009. Han er ca like nerd som meg når det gjelder rare uinteressante saker, så jeg fikk et veldig ryddig svar fra ham. Legger det ved så han kan få æren for løsningen.

"The 9V MN1604 is available in various version.

In the USA everybody talks about Duracell batteries in general. Meant is the MN1604 with copper head and no additions like PLUS or ULTRA.

The built up is similar to the Ultra while the PLUS has a plastic (blue) bottom that is making the overall size bigger, therefore tighter.

This is the one used in the USA:

post-6824-0-33657300-1348700025_thumb.jp

This is the one usually available all over in EU:

post-6824-0-29908500-1348700044_thumb.jp

Plus Battery inside:

post-6824-0-68810300-1348699745_thumb.jp

Here is the reason why use this type, there might be similar ones.

This is how they are built inside:

post-6824-0-68734000-1348699762_thumb.jp

Each cell hardly expands and will not make your battery swell up to get it stuck inside the battery holder.

Other manufacturers using this propper technique:

Energizer.

post-6824-0-24043500-1348700078_thumb.pn

This is what we want to avoid:

post-6824-0-53631300-1348700094_thumb.jp

These six packs will swell up and destroy the battery cartridge."

Det er faktisk stor forskjell på amerikanske Duracell og europeiske. På det europeiske markedet er batteriene fra de fleste produsenter søppel og i USA er de bygget på den skikkelige måten. Heldigvis har Energizer vært frekke nok til å stjele designet fra de amerikanske 9V-batteriene og da løser det hele problemet ettersom de er tilgjengelig over alt i Norge.

Moralen er: Kjøp Energizer-batterier. (Evt amerikanske duracell).

Når man er på temaet med 9v-batterier kan jeg jo også informere om at veldig mange kommer til oss med "defekte" miksystemer (gjelder alle produsenter). Det første vi gjør er å bytte til et skikkelig batteri og det løser problemet 9 av 10 ganger. Kunden mener at det ikke kan stemme ettersom han/hun har prøvd 3 forskjellige kliss nye batterier. Problemet er bare at de søpplete billigbatteriene har bra med kapasitet, men holder ikke alltid stabilt 9V. Mange begynner med en lavere spenning, og da får de mest delikate mikrofonsystemene problemer. Duracell og Energizer er det aldri trøbbel med, så jeg bruker konsekvent det. First price og IKEA-batterier bruker jeg i røykvarsleren (gitarer er da tross alt viktigere enn røykvarslere?)

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.