Web Analytics
Jump to content

Pots, Telecaster


LarsHøvik
 Share

Recommended Posts

Dette har vel blitt diskutert frem og tilbake en del, regner jeg med, men jeg prøvde å søke og fant ikke svarene. Skal kjøpe elektronikk til tele, ender nok med en broadcaster-sak. Jeg har en kompis som hardnakket påstår at jeg må ha 1M potmetere, for ikke å kvele twangen. Noen ideer om dette?

Lest en del rundt omkring på nett, de fleste kjører 250 såvidt jeg forstår.

Link to comment
Share on other sites

Jeg syns 1M potmetere høres drøyt ut. Om kompisen din mener det så kan det være fordi han hører dårlig.

Har aldri prøvd en tele/esquire med annet enn vanlig 250-potter og ser ikke helt grunnen til noe annet. For meg er det twang nok i massevis med helt standard wiring.

Veit at han er rød/grønn fargeblind, usikker på om det virker inn på hørselen hans.... :)

Nå er vel Tele kjent for nettopp twang, og de kommer jo med 250 alle sammen, så vidt jeg vet.....

Nettopp! Prøver meg med det, jeg...

Han mente vel at det var sånn det ble gjort i "gamle dager" såvidt jeg skjønte på ham. Og dermed at de "moderne" har mistet twangen. Hehe, aner ikke helt hvor han har det fra.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vurderte 1M når jeg byttet pickups i tele'n min (den hadde EMG, så den var jo totalfucked fra før, og jeg måtte ha alt nytt uansett). Fant da ut at det satt 1M i Jaguaren min, og den var bright som et helvete. Endte da opp med å kjøre safe og kjøpe 250k pots til tele'n, og det angrer jeg ikke på. Hadde den hatt mer twang så hadde det gjort vondt å høre på den!

Link to comment
Share on other sites

Har hørt en Les Paul med P90'er før og etter RS-kit, og jeg syntes det var en forandring til det bedre. Om det gjør like store underverker i en Tele så er det absolutt verdt et forsøk om du skal ha ny elektronikk uansett :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.