Web Analytics
Jump to content

5 strenger......


oldskoolstuff
 Share

Recommended Posts

God kveld. Har ei stund gått og kjent på suget/behovet etter 5 strenger bass,men lurer på om det kanskje er GAS eg går å kjenner på. :blink: .Uansett,er det nokon som kan gi meg litt info om 5 strenger kontra 4? Har lyst på BB eller TRB serien til yamaha,men alle 5 strengs-synspunkter er hjertelig velkommen..

Speler for tiden på ein yamaha rbx 374 som eg er kjempefornøyd med i forhold til pris.

Link to comment
Share on other sites

Den eneste hensikten jeg kan se med en 5-strenger, er egentlig at man kan spille flere noter uten å flytte hånden. Jeg har virkelig ønsket å like dem, men har, etter mye om og men, og mange forsøk (Stingray 5, Bongo 5, Modulus Q5, Spector Euro 5 for å nevne noen), har jeg enda ikke kommet i havn, og har egentlig gitt meg helt på det.

Jeg ville prøvespilt MANGE 5-ere før jeg bestemte meg, i så fall. Tanken kan være tiltrekkende, men de aller færreste har bruk for en 5-strenger.

Link to comment
Share on other sites

Den eneste ulempen jeg kan se med 5 strenger er at det er mer å "mute". Man har mer å gå på i kjelleren, får nye posisjoner å spille i og ikke minst er B-strengen veldig kurant å hvile tommelen på når man ikke spiller på den. I låter hvor jeg ikke bruker B-strengen i det hele tatt er det veldig kjekt å kunne ha tommelen der, og det savner jeg når jeg spiller på 4 strenger.

Link to comment
Share on other sites

Jeg anskaffet meg en 5er i går, men den kommer til å bare bli brukt som backup, Men jeg bruker hele registeret til 5strengere da jeg vanligvis skifter mellom en bass stemt i E standard og H standard. For meg så er det et eller annet jeg finner feil med "feelen" på 5ere, jeg er liksom ikke like fri til å gjøre hva jeg vil.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har alltid brukt 5-, eller 6-strengere og trives best med det, aldri trivdes no særlig på 4-ere. Men uansett, som mange sier, prøv deg frem, stor variasjon i halsbredden på basser. Ser 6-strengs RBXJM2'en min(till salu btw:P) har omtrent like smal hals som TRB5 selv med en streng mer. Om du helst vil ha Yamaha ville jeg gått for TRB, koster litt mer, men er etter min smak en utrolig bra bass, selv om den er litt "danseband". De standard RBX'ene har jeg aldri hatt sansen for, hadde BB5GS som første bass, og hadde den i mange år. Helt grei bass men ikke på høyde med TRB :)

Nå bruker jeg omtrent kun Carvin, har vel funnet det som passer meg best akkurat nå :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde en musicman stingray 5 før hvor jeg syntest H-strengen låt veldig daft. Jeg anbefaler deg å skaffe deg en 5´er med singelcoil. Men det er kanskje bare min smak. Uansett så burde du gå igjen setupen på den. Den videoen er et godt eksempel:

Stingray har en veldig god h-streng, så det høres rart ut synes jeg. Singlecoil funker ikke bedre til 5 strenger en humbuckere, det er kvaliteten på instrumentet som teller, samt hvordan det er satt opp.

Link to comment
Share on other sites

Interressant alt sammen. Har en Trace t-bass 4-strenger, men fikk lyst til å prøve en 5-strenger, så jeg slo til på en Lu Shan. Den ser heftig ut, og er ok å spille på. Billig var den også og jeg fikk med koffert. Nå skal jeg strenge den om med noen Rotosound halfwound tror jeg og takk for den infovideoen :), tror det vil gjøre stor forskjell med å strenge riktig. Aldri tenkt på det før, men når jeg så hvor mye tvist han tok ut av strengen, virker det logisk å gjøre det på den måten . Nå må jeg bare venne meg til h-strengen, tenkte å låne Santana's Supernatural og planke noen låter derfra som en start. B)

Link to comment
Share on other sites

Men du spiller mest på milleren eller? Jeg gikk fra stingrayen til marcus miller, og jeg synes lyden i jazzen er så utrolig mer interessant

Har nesten ikke rørt Milleren på flere år, men det har ingenting med at jeg ikke digger den å gjøre. Tror den ene pickupen har gått, så den låter mildt sagt elendig. Tror jeg skal klare å presse inn det å få fiksa den i høstbudsjettet (må vel bytte pickups til noe annet tenker jeg), for savner å ha en god jazzbasslyd til innspillinger og øving. Stingrayen er helt sjef, men den klarer ikke å kopiere jazzlyden der det passer seg med det.

For å følge opp litt fra din forrige post: Den nye funklåta til Anthracity har med meg på Stingrayen, og jeg synes bassen låter fint nedover B-strengen jeg altså. Føler den følger bra opp der E-strengen må kaste inn håndkleet, og per nå føler jeg at 5 strenger er helt riktig på en Stingray (tross alt megafan av Louis Johnson, så følte jeg tok en sjanse da jeg bestilte en femmer fra Canada). Link til låta finnes i denne tråden: http://forum.gitarno...h-ny-funk-laat/

Edited by Dellers
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.