Web Analytics
Jump to content

DIY eksterne fotbrytere til Boss RC-30 Loop station


Recommended Posts

Ja, jeg vet a den hvite lablingen er litt unøyaktig. Vanskelig å få helt nøyaktig. Fint at det ellers er pent... ;)

Det er gode, gamle Letraset-bokstaver (gnis på bokstav for bokstav) med klarlakk over. Det var en gang alle bokhandlere hadde slikt i store stativer blant skrivesakene. I dag må det bestilles på nettet.

Link to comment
Share on other sites

Looking good :)

Høres ut som en manndomsprøve å få det rett, bokstav etter bokstav! Ser ut som du har gjort en veldig god jobb ;)

Gjorde noe lignende med en fotbryter til AC30'en min, bare den boksen ble kjapt tusjet over med "reverb" og "tremolo", ikke engang halvparten så smekk som din :(

Link to comment
Share on other sites

Pedalboksen er lettbearbeidelig aluminium, så ja, det er metall, men MYE lettere å bore i enn jern og stål.

Først bruker jeg kjørner for å markere i metallet hvor det skal bores, f.eks. en slik: http://www.biltema.n...-kjorner-19975/

Jeg har standard borsett, noe slikt, opp til hull på 10mm:

http://www.clasohlso...oks/Pr306410000

Jeg forborer som regel et lite hull med 2.5mm, og så går jeg på med større bor. Skal jeg større enn 10mm, så borer jeg med 10mm først.

I tillegg har jeg denne fiffige saken for hull opp til 20mm:

http://www.biltema.n...platebor-20003/

Selv om denne er ment for plater, så fungerer den glimrende for aluboksen også. Den har faktisk ganske høy avvirkningsgrad, så jeg borer veldig kort tid med den før jeg kontrollmåler.

Bruker skyvelær til å kontrollmåle.

Det hele fungerer fint både med batteridrill og kraftigere saker.

NB: Du bør ha en stødig arbeidsbenk og en god tvinge/skrustikke for å holde boksen stabil mens du borer.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Bytter du ut det koniske boret med et stegbor/juletrebor så slipper du å måle hullene..

De kommer i forskjellige størrelser og går gradvis oppover, for eks. 6-8-10mm osv.. ;)

UTROLIG upraktisk når man trenger et bor på 11 eller 13 mm og det går stegvis i 2mm intervaller på 10-12-14 osv. Jeg synes ihvertfall det fungerer ypperlig med det koniske boret med mindre det jeg borer i er ganske tykt, slik at hullet faktisk smalner tydelig. Men i slike tilfeller kommer gjerne stegboret til kort også. Mener å huske at f.eks, 9V-chassiskontaktene fra musikding er 13mm i diameter.

Bottom line: Jeg vurderte stegbor, men fant ut at jeg syntes det var for lite fleksibelt og at konisk bor var løsningen.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

UTROLIG upraktisk når man trenger et bor på 11 eller 13 mm og det går stegvis i 2mm intervaller på 10-12-14 osv. Jeg synes ihvertfall det fungerer ypperlig med det koniske boret med mindre det jeg borer i er ganske tykt, slik at hullet faktisk smalner tydelig. Men i slike tilfeller kommer gjerne stegboret til kort også. Mener å huske at f.eks, 9V-chassiskontaktene fra musikding er 13mm i diameter.

Bottom line: Jeg vurderte stegbor, men fant ut at jeg syntes det var for lite fleksibelt og at konisk bor var løsningen.

Trenger enn et hull på 13- så borer en 14mm, slik som 11- blir 12mm ;) I de fleste tilfelller kan det være en fordel å ha et litt større hull, særlig i pedalbokser der det allerede er trangt....

Alle mine DC jacker er 12mm. :)

Edited by Andr3as
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.