Web Analytics
Jump to content

2x12 kabinett - Orange vs Engl Pro


sekova
 Share

Recommended Posts

Heisann!

Jeg lurer på om noen har erfaring med:

Orange PPC212 "closed back" Vintage 30 elementer

Engl Pro Slanted E212VH "closed back Vintage 30 elementer

Orange koster 7000kr mens Engl'en koster 5500kr.

Er det store forskjeller på disse?

Er Orange verdt prisforskjellen?

Orange bruker "skid feet" for å få bedre kontakt med bakken, noe som bl.a. skal gi tightere bass. Jeg har forstått det sånn at dette bare er to planker som er skrudd fast under kabinettet, istedet for små gummiføtter. Vil det gi samme effekt å bare skru to planker fast under et hvilket som helst annet kabinett tru?

Link to comment
Share on other sites

Kjøp Orange openback. Ser fetere ut (er litt smalere og litt høyere enn closed), låter bedre, og du hører deg selv uten å henrette halve publikum på scener som er under ti meter dype :)

Og ja, Orange er SEFFERONI verdt de ekstra pengene pga. utseendet :D

Link to comment
Share on other sites

Kjøp Orange openback. Ser fetere ut (er litt smalere og litt høyere enn closed), låter bedre, og du hører deg selv uten å henrette halve publikum på scener som er under ti meter dype :)

Og ja, Orange er SEFFERONI verdt de ekstra pengene pga. utseendet :D

Jeg har sett mest på closed back fordi jeg har skjønt det sånn at de gir mere trøkk i bunnen, og det vil jeg gjerne ha :) Er forsåvidt også derfor jeg vurderer å punge ut ekstra for Orange over Engl-kabinettet. Engl Pro er vinklet såvidt jeg kan forstå, noe som jeg har lest at reduserer nettopp bunntrykk. Tar jeg feil?

Link to comment
Share on other sites

Det virker kanskje som det er mer bunn i dem, men et oppmikket element i et openback gir faktisk MER bunn pga. at elementene får bevege seg mer fritt :)

Interessant... kanskje jeg må ha openback da:) Sprer vel lyden litt bedre i et øvingslokale også kanskje?

Link to comment
Share on other sites

Jepp, og ikke minst på scenen. Slipper som nevnt å blåse huet av publikum for å høre seg selv :) Lukket kabinett er veldig retningsbestemt i lyden, dette har alltid irritert meg. Storfornøyd med å ha byttet til til åpent, nå hører trommisen meg også :D

Link to comment
Share on other sites

Noterer meg at håndleddsknekk og aperævtight er nevnt i samme tråd...

Skal brukes med marshall jmp-1 + 9200 i et band som spiller en slags riffete blanding av stoner og metall...trenger å kunne låte stort, og ser for meg at litt aperævtighthet er på sin plass. Heller faktisk mot Engl Pro kabinettet, siden det er vinklet og dermed vil høres litt bedre i et øvingslokale enn et superretningsbestemt orangekabinett.

Noen som har erfaring med Engl Pro 212 Vintage30 i studio?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.