Web Analytics
Jump to content

Vis din 'bastard'/Legocaster/Partsocaster


Truckstop Chuckie
 Share

Recommended Posts

Muligens en tråd for galleriet, men men. Vi trenger litt flere bilde-tråder syns jeg. Bilder uten altfor mye snikk-snakk.

'Reglene' er enkle. Har du en gitar som faller inn i kategorien 'bastard', 'Legocaster', 'Partsocaster' (som kanskje til og med er arbeidshesten din), bring it on. Legg ved et bilde og gjerne en liten historie atåt. Gjerne litt specs også. En aldri så liten hyllest til de gitarer med heller begredelig verdi på bruktmarkedet, men som i å for seg er særdeles spillbare saker.

Her er mitt bidrag.

-3.jpg?t=1344878759

Et sammensurium av en gitar. Startet som en MIJ Fender Strat '57 reissue (1994). Eneste som er igjen av denne er kroppen og tremolosystemet. Den originale halsen er long gone og nå sitter det en Allparts 'FAT' på den (Nocaster med "10 radius). Duncan Custom i bridge (parallell-koblet for litt mer diskant, funker kule), Lindy Fralins i mid og neck. Satt opp med telecaster-wiring og med av/på-switch på mid-pickupen.

(Jepp, vi har et spill som heter "bæsj-spillet").

Link to comment
Share on other sites

gitar_1.jpg

Min eneste partocaster for tiden. Halsen er en Mighty Mite med V profil og jeg tror det er 9,5" radius. Nøtta er selvslipt bein. Kluson-type vintage stemmeskruer. Kroppen er en billig ravblond askekropp fra guitarfetish. Plukkoppene er noe jeg kjøpte på Evilbay for lenge siden. Vintagespesifisert håndlaga. Broa er Wilkinson. Alpha potter, og Lux oil in paper kondis rigget som en broadcaster. Dvs posisjon 1 = bro - men med mulighet til å bruke "tonekontrollen" til å blande inn halspickupen. Posisjon 2 - bare hals uten tonekontroll mens posisjon 3 er hals med all diskant trukket fra. På hodet står det Green - partocaster, men o´en er dekket av strengetreet så det blir particaster i stedet.

Link to comment
Share on other sites

Ja, er er min ("Blackash" telepartscaster).

Første bilde er etter at den ble satt sammen første gang.

DIY_tele_blackash01.jpg

Den er deretter moddet med bedre knotter (selv om jeg liker looken av de gamle så funker disse bedre):

blackash_blackknobs.jpg

Historien er ikke så interessant, egentlig. Jeg fikk Tele-GAS, men samtidig er jeg en sær fyr som ikke alltid er enig med alle aspekter av de kommersielle produktene. Det var disse behovene som gjorde at jeg valgte å gå for en parts-DIY løsning. Jeg fikk tak i en eksisterende partscaster med en god, original Fender mex-hals på en solid 1-piece askekropp, og moddet den til mine behov. De inkluderer:

 • Konturer foran og bak
 • Fleksibel pickup-løsning med en P90 i forkant av broen, og som fungerer som humbucker sammen med bridge-pickupen. Disse to pickupene ble custom-bestilt fra Eastgrove. Neck-pickup er en SD QP. For å switche mellom de ulike pickup-løsningene er det satt inn en mini-switch mellom volum- og tonekontrollen.

Fungerer veldig bra, og dette er faktisk arbeidshesten min nå om dagen. Spesielt det at jeg kan kjøre den i humbucker-mode gjør at den funker som en skikkelig rockeøks også.

Edited by sarge
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.