Web Analytics
Jump to content

Telecaster fra scratch


Recommended Posts

Etter jeg ble ferdig med den første elgitaren min i vinter, har jeg holdt på med noen mindre prosjekter.

Siden det er lite med gitar DIYprosjekter nå her på gitarnorge, kommer jeg til å skrive og legge ut bilder av prosessen.

Her er planen:

Telecaster med hals i lønn og kropp av HELTRE mahogany.

Blir 2 singlecoils telepickupder

Mer detaljert deleliste kommer senere.

Håper denne tråden kan være litt til nytte og inspirasjon for noen, og at jeg også kan lære litt.

Kommer nok til å spørre en del når jeg lurer på noe.

Slenger ved noen bilder av kropp og halsemnene

Lønna og mahogany'en

post-8354-0-65820000-1344600276_thumb.jp

Halsemne

post-8354-0-14233900-1344600302_thumb.jp

Kroppen

post-8354-0-79539400-1344600323_thumb.jp

Edited by ollis
Link to comment
Share on other sites

Endelig har sommerværet kommet her også!

Siden jeg ikke har båndsag, tok jeg turen til naboen der de lager hytter og fikk skjært ut kroppen og halsen der.

Her er kroppen etter den er skjært ut:

post-8354-0-74389200-1344689836_thumb.jp

Her er halsen:

post-8354-0-58936600-1344689900_thumb.jp

Synes mahoganyen har en skikkelig fin farge!

post-8354-0-46917700-1344689945_thumb.jp

Har en strat jeg gjorde noen småting med som må bli ferdig før jeg får gjort så mye mer på telecasteren. Så det kommer nok oppdatering om ikke så alt for lenge!

Jeg begynner på videregående om 4 dager, men håper jeg ikke får det alt for travelt, sånn at prosjektet fortsatt kan rulle utover høsten. :)

Link to comment
Share on other sites

Vekta på kroppen (ifølge baderomsvekta) er på 2,4kg og halsen på 0,6 = halsen og kroppen veier 3kg.

Så kommer noe tre til å bli frest bort, og noe hardware og deler kommer.

Så den kommer kanksje til å ende på mellom 3-4 kg.

Link to comment
Share on other sites

I dag har jeg fått pussa sidene på kroppen og halsen. Slik at det meste av hakk etter båndsaga nå er borte.

Tenker jeg jobber videre på halsen først, når den er mer ferdig kan jeg frese halslommen og så frese til pickups, bro og slikt slik at det blir straight med hals.

Link to comment
Share on other sites

Fint å høre gode tilbakemeldinger!

Finish er jeg enda litt usikker på. Blir ikke typisk svart/hvitt, synes deg ser litt "billig" ut. Har sansen for blonde eller butterscotch. Så det bli muligens noe ala det. Ellers har jo mahoganyen et fint mønster og den får en skikkelig fin, mørk farge om jeg bare beiser eller oljer den.

Men: finish er det minste problemet mitt nå.

Nå som halsen er kutta ut må jeg frese truss-rod'en. Lurer på å bruke stewmacs hot rod, sånn at man skrur på trussen nede ved halsfestet. Jeg trenger ikke bue på hot roden?

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Fint at ikke alt går unna i forrykende tempo. Da får jeg litt mindre dårlig samvittighet selv. Jeg handlet meg håndoverfres og gode fresemaler ikke så lenge etter jul. Så langt har jeg bare brukt fresen en gang (routet ut for humbucker i bridge på en strat) og fresemalene ligger og samler støv. Effektivitet er ikke min greie. Tid har jeg nok av. Dessverre ikke egnet lokale for bruk av fres og andre støvfrembringende og støyende verktøy.

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Her kommer en liten oppdatering og endringer og mer info:

Det eneste jeg har fått gjort med denne fjøla er å frest rom til elektronikken sammen med masse tenking. I mellomtiden har jeg holdt på med en reperasjon og noen setup'er.

Hals: Planen fra starten var å bygge halsen selv med pålimt rosewood gripebrett, men har innsett at jeg ikke "gidder" det. Det tar for lang tid og blir fort unøyaktig om jeg skal gjøre det selv uten "pro tools" og jigger. Derfor har jeg bestilt en TRO-c allparts hals med rosewood gripebrett. Den skulle komme om ca 2-3 uker, men så var det feil på pakninga, inni var det en V-hals... Så jeg må vente ca 2-3 uker før de fikk inn flere C halser, og så 2-3 uker på frakt... kjipt!

Dette kommer til å bli en litt la cabronita stylish tele.
Pickups blir TV jones classic i neck og bridge. (Må bare spare litt!)

Har bestilt et parti med deler fra stewmac nå, så det eneste jeg mangler av deler er vel tuners (Satser på Gotoh vintage), bridge (Kanskje jeg kapper av en tele bridge jeg har liggende, siden jeg må ha cutawaybro, ellers kjøper jeg), sadler (Tror nok det blir C&J tooling, glendale elelr callaham) og pickupsa. Et ordentlig fresestål med kulelager til fresing til pickups og halslomme trenger jeg også.

Finishen ligger enda og dufter litt i vinden :)

Så jeg håper jeg får litt fortgang på denne gitaren, og at jeg får gjort noe i påskeferien.

post-8354-0-16244300-1363249067_thumb.jp

post-8354-0-33158200-1363249075_thumb.jp

Edited by ollis
Link to comment
Share on other sites

Liten oppdatering fra et relativt rotete gitarhjørne i garasjen:

Jeg begynte å bore hull til jackinngang. trodde vi hadde bor opptil 22mm, men fant ikke, så jeg fikk kjøpt et flatbor igår. måtte fylle igjen hullet med litt papir i bunnen, så en blanding av spon og lim. Det er bare for å finne midten så jeg kan bore alt med flatboret. (I tillegg så ble hullet noe skjevt, så gjør det på nytt og håper å få det perfekt.)

Bridge blir som sagt cutaway. Sparer noen penger, så vurderer sterkt å kappe denne Telebroa jeg har liggende. (Tatt fra en squier 50's CV) sadler kan jeg heller bytte ut om jeg ikke skulle bli fornøyd.

Noen som mener at jeg IKKE burde kappe brua, men heller kjøpe ny?

Ellers går ikke posten med rakettfart....

(Si ifra om bildene blir megastore og ubrukelige å se på, så skal jeg heller bruke PCen)

post-8354-0-31583600-1363458274_thumb.jp

post-8354-0-93795800-1363458298_thumb.jp

post-8354-0-85605800-1363458387_thumb.jp

post-8354-0-93236600-1363458473_thumb.jp

post-8354-0-35703500-1363458528_thumb.jp

Edited by ollis
Link to comment
Share on other sites

Ser jo greit ut. Hva mener du med at "bridge blir cutaway"?

Hvis du mener det jeg tror, så vil du ha inn en humbucker i bridge? Isåfall er jo et alternativ en GFS bladepickup. De låter faktisk veldig bra. Da slipper du å kappe, og får et mer originalt utseende på det hele.

Kapp telebroa, du. Gjør da ikke noe.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.