Web Analytics
Jump to content

Plukket opp en kamerat på veien i går=)


RalphDarwin
 Share

Recommended Posts

Hei! Plukket opp en (gammel) kamerat på veien i går! Han var på vei til å bli kastet ved siden av containeren før jeg fant ham. Heldigvis møtte jeg på han før regnet kom. Det kunne vel ha gitt han konsekvenser!

Da jeg fant han hadde han på løse strenger, var skitten og så nærmest håpløs ut. Men da jeg kom hjem tok jeg og prøvde å stemme gitaren, har kun strenger til el-gitar liggende, så fikk ikke gitt nye. Men den fine lyden den hadde! Ble stort overrasket i forhold til størrelsen på kroppen. Tenkte først at dette skulle være noe billig greier, men kvaliteten gir meg ikke den følelsen. Godt intonert og det ser ut som den har hengt på veggen for det meste.

30aqupz.jpg

Alt jeg vet om den er blitt lagd av en tysk gitarmaker som heter Otmar Windish. Muligens 1959.

http://www.bruunari.nl/bruunari_lijst_140.htm

Den ligner veldig mye på denne. Bortsett fra tunere. Men på specs på den siden står det vel at det har blitt byttet, så jeg antar at den jeg har, fortsatt har originale.

Dessverre er det ingen klistremerker inni den eller noen lapper inni ved lydhullet.

Noen som vet noe mer om disse?

Link to comment
Share on other sites

Artig med sånne funn. Plukket selv med meg en tidlig 70-talls Ibanez nylonstrenger fra Fretex for noen år siden til 125 kroner. Etter å ha byttet stemmeskruer og strenger viste det seg å være en fantastisk god gitar. Fant en verdiestimering på nettet som tilsa at den var verdt rundt 3-4000 kroner. Akkurat det tar jeg med en klype salt, men gitaren er uansett en perle og er nok den gitaren jeg spiller mest på!

Link to comment
Share on other sites

Synes Fretex på Alna er litt vanskelig. Har vært innom en del ganger etter at jeg flyttet til Oslo og har enda til gode å finne noe spennende. Virker som om det er litt for mange folk innom og dermed for stor omsetningshastighet. Har du anledning til å stikke innom et par ganger i uken bør du imidlertid har gode muligheter.

Nå synes jeg at Fretex har blitt vannvittig overpriset siste årene, så det er ikke bare enkelt å gjøre de gode kjøpene.

Link to comment
Share on other sites

Ja, er helt klart for mange folk innom. Om man sitter på Fretex og venter på alle varer som kommer ut, så er det større sjanse for å få de beste kuppene. Kanskje jeg skal ta og søke jobb og be arbeiderne der si i fra til meg dersom det er noen gitarer eller basser som har kommet inn? Frekt gjort, hahaha.

Link to comment
Share on other sites

Tror det er større muligheter for å finne godbiter hvis man kommer seg ut på landet. Tar forbehold om at dette er en vandrehistorie, men for mange år siden fikk jeg høre om en kar som dro til sunnmøre for å kjøpe en gammel Mercedes av en bonde. I en krok på låven der bilen sto parkert ser kjøperen en gammel gitar og spør følgelig bonden hva han skulle ha for den. Svaret var at den kunne han få med på kjøpet. I og med at gitaren var en 50-talls Gibson i god stand som sannsynligvis var mer verdt en bilen, var det en fornøyd kjøper som dro tilbake til Bergen.

Link to comment
Share on other sites

Det står også mye bra på skoleloft rundt omkring. En venn av meg var reisende musikklærer for skoleoppsetninger, korps og andre småprosjekter på skoler som ikke har ordentlig musikklærer. Han har kjøpt bl.a en peavey elgitar fra 80-tallet engang for 1600.-, en les paul standard til 3500.- og en amp av ett eller annet slag for 4-500.- peaveyen viste seg å være originalen til en gitar de reissuet på 2000-tallet og ble solgt for 14.000 tror jeg. En strat-isk sak med litt rar tummycut og et par artige kapp på finnene.

Link to comment
Share on other sites

Oi! Skulle ønske jeg var god nok til å være en musikklærer og gjøre noe som han. Det hadde vært noe det!=)

Castor, jeg har alltid hatt en drøm hvor en gitar står der ute og bare venter på meg. Det ideelle hadde vært noe supergitar som en strat/les paul fra de riktige tidene. Men man skal aldri klage!=)

Link to comment
Share on other sites

Det er jo lov å drømme, men de fleste gitarer jeg blir bedt om å kikke på, er noe billig japansk skrot fra søttitallet, ting som i beste fall egner seg som pynt på veggen.

Eieren tror gjerne at klenodiet er verdt en formue, bare fordi det er tretti år gammelt.

Men jeg har en Otwin fra 1959 jeg også. Eller, for å være veldig nøyaktig, den er på langtidslån fra min far.

Link to comment
Share on other sites

Sånne våte drømmer kan utarte seg til stygge mareritt. Bodde noen år i en leilighet i fjerde etasje midt i Bergen sentrum, ikke langt fra en Fretexbutikk. I den perioden var jeg plaget med en stadig tilbakevendende drøm om jeg kom over en perfekt mellotron på Fretexen til 50 kroner. Det var vel og bra, men i drømmen hadde jeg store utfordringer med å få beistet hjem. I drømmeland var det selvsagt ingen som kunne hjelpe meg og jeg måtte komme opp med kreative metoder for hvordan jeg skulle få den uskadet opp i leiligheten. Våknet alltid før jeg kom så langt.

mellotron1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Går en fantastisk historie her i nord om en bassist som var på den lokale Fretex'en og oppdaget en Fender Rhodes som sto godt gjemt innenfor ei dør til et bakrom.

Freidig spurte han betjeningen om det var noe som skulle selges, og fikk til svar at det var noe gammelt fra et dødsbo, men at strømledninga(!) manglet...

Han gjorde seg halvveis interessert, og prutet instrumentet ned fra prisforlangende 500,- til 300 norske kronasjer, mest begrunnet med at han jo "måtte få tak i ny strømkabel...

Rhodes'en ble forøvrig visstnok donert fritt og franko til tangent-traktøren i bandet han spilte i..!

Edited by bento
Link to comment
Share on other sites

Da jeg var sånn 15-16 år gammel, for ca. 100 år siden, ble en fetter av min mor, som jeg ellers ikke har så mye kontakt med, oppmerksom på at jeg spilte gitar. Han kunne fortelle at han hadde en gammel halvakustisk gitar stående som jeg kunne få. I det øyeblikket jeg takket ja grep min mor inn og overtalte han til å heller gi gitaren til en eller annen sjitunge i slekten. Jeg hadde jo allerede en gitar og trengte ikke flere.

Takk som faen, har aldri tilgitt min kjære mor for dette. Den dag i dag vet jeg ikke hva slags gitar det var snakk om, men jeg håper inderlig det var noe skikkelig skrot.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.