Web Analytics
Jump to content

Hva slags høytaler ellementer skal jeg velge?


Knokejern
 Share

Recommended Posts

Hei. Jeg har en Engl powerball forsterker og en gammel Behringer 4x12 Kasse. Jeg lurer på om det er mulig å bare kjøpe nye elementer til denne. Bør jeg i såfall velge Celestion G12H 70A Eller Vintage 30 Ellementer?

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville egentlig kjøpt et nytt cab.

Godt trevirke er viktig, også i kabinettet. Nå skal jeg ikke si ting for sikkert, men jeg kan ikke se for meg at Berhinger legger så mye penger i dette.

Hvilke elementer du går for, er jo helt avhengig (som så mye annet) av hvilken lyd og sjanger du går for.

Et sikkert kort i metallverden er ofte V30's. For den 'britiske' skranglerocken/pop'en (Beatles, Oasis og den slags) er ofte Alnico blue foretrukket.

Til rock og blues har jeg selv vært veldig heldig med en kombinasjon av G12H og Alnico blue. Bortsett fra det har jeg mest erfaring med V30's og har vært godt fornøyd med dem i lang tid.

Også i dette tilfellet vil jeg anbefale deg å gå til den lokale pusheren (om det er en i ditt lokalområde) å prøve så mange variasjoner som mulig. Høyttalerne er vel så viktig for lyden som ampen, noe jeg har oversett i MANGE år. Når jeg innså dette ble jeg med ett mye mer bevist på hvordan forskjellige kabinetter lød og hvordan de passer til forskjellige heads og stiler.

Link to comment
Share on other sites

Er med på det at en ny kasse ville gjort susen, men jeg tenkte at det ville bli en stor forbedring å bytte ut ellementene. Det er jo fult mulig å få tak i brukte ellementer som ikke er mere enn akkurat innspilt. koster jo skjorta for engl kabinett med V30 elementer.

Link to comment
Share on other sites

Er helt med på tankegangen din, en oppgradering av elementene, vil gi forbedringer! Men, ser du på bruktmarkedet, vil du kunne finne 2x12 (som strengt tatt er mer en nok) og 4x12 til langt penere priser en i butikk. At du sparer på å bare kjøpe elementer, er nok sant, men er det vits i å spare noen lusne hundrelapper for et dårligere resultat?

Du trenger heller ikke et Engl cab. Mange fabrikanter lager gode kabinetter, som ser nøytrale ut, og derfor ikke krasjer med ampens design (om du er en av de som bryr seg). Kanskje det kan være en idé å sjekke ut hva som ligger ute på nett. Det er også kjøpers marked nå!

Edited by Kossoff
Link to comment
Share on other sites

Er med på det at en ny kasse ville gjort susen, men jeg tenkte at det ville bli en stor forbedring å bytte ut ellementene. Det er jo fult mulig å få tak i brukte ellementer som ikke er mere enn akkurat innspilt. koster jo skjorta for engl kabinett med V30 elementer.

Et standard brukt Marshallkabinett vil spille fletta av Behringerkabinettet uansett hva slags høyttalere du putter i det. MDF og kabinett er ingen god kombo....

Link to comment
Share on other sites

Hm, er litt usikker på hvor mye treverket i et kabinett utgjør. Men dersom Behringer bruker MDF, er vel ikke det det iddelle til gitar, nei!

Men til HiFi, JA.

Ser hvor du kommer fra, og du kan gjerne komme og teste mitt Fender 2x12 kabinett med Celestion G12H30

Disse er jeg aller mest glad i, og har spilt på slike siden 1985.

Send meg en PM.

Og hvis du skal hive det Behringer kabinettet, så kan du jo hiiiiiive det over til meg. Skal nok få noe bra ut av det, ja :-)

Tips: ikke forhast deg.

Mye av meningene her inne går på merke og pris, men jeg skal være veldig forsiktig å si at de som svarer her har feil i at ei Behringer kasse låter dårligere en ei Marshall kasse. Jeg har ikke testet, så det kan de ha god rett i.

Link to comment
Share on other sites

V30 er knallelementer til metall, når de er skikkelig innspilt. Vil allikevel anbefale deg å kjøpe et brukt kabinett fremfor å kjøpe selvstendige elementer. Sjekket Finn, og jeg fant ingen V30-elementer til salgs.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har nå kjøpt 4 Lite brukte V30 ellementer som jeg har tenkt til å sette inn i en gammel marshall kasse jeg har fått tak i. Da håper jeg at det blir en forbedring fra Behringer kassa. Blir spennende å sette de ved siden av verandre å høre på forskjellen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har nå kjøpt 4 Lite brukte V30 ellementer som jeg har tenkt til å sette inn i en gammel marshall kasse jeg har fått tak i. Da håper jeg at det blir en forbedring fra Behringer kassa. Blir spennende å sette de ved siden av verandre å høre på forskjellen.

Det høres ut som en meget god plan!

Les dette før du monterer de, meget viktig: http://www.scumbackspeakers.com/mount.html

Og instruksjoner for kobling er vel hendig også: http://www.scumbackspeakers.com/wire.html

Link to comment
Share on other sites

Uhm. Nå sitter det jo Jensenelementer i eldre Behringerkabinetter, men det er da kanskje ikke noe å bry seg om, fordi det er dritt fordi det er Behringer?

Jeg gir meg ende over.

Folket mener altså helt på alvor at et kabinett som er laget av treplater vil gi så mye bedre lyd at det er verdt en god sum kroner? Så mye forskjell at ikke noen timer på gutterommet, med gitaren i fanget, og en fornuftig øvingsplan ikke kan kompensere for dette på relativt kort tid?

Minner meg om en tidligere Roadracingkompis, relativt god og rund, for å si det slik, som brukte 15K på magnesiumskruer til "mopeden" sin for å få den nesten tre kilo lettere. For meg ville det vært like logisk med noe færre turer på MCD og trapper i steden for heisen.

Til trådstarter- de Behringerkassene låter helt greit. Speller høyt, solide og greie. Let andre steder etter godlyden. Skru av skiltet på fronten, så forbedrer lyden seg 30%, minst. Har du et kab med Jensen, så er du heldig.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.