Web Analytics
Jump to content

1936 - 1960 -- Hva er forskjellen?


Engh0510
 Share

Recommended Posts

Jeg vet jo at Marshall 1936 har 2 x 12" elementer og 1960 har 4 x 12" elementer, men er det noen betydelig forskjell i lyden?

Jeg vil nå tro 1960 spiller hakket høyere med to fler høyttalere, men er den noen toneforskjell i kabinettene eller er det så enkelt som at det ene er større enn det andre?

Noen som har begge to eller har A/B'et de? som kan fortelle om det er noen forskjell i tonen? :)

EDIT: for de som ikke skjønte det må det så klart være like elementer når de sammenliknes..... si også hvilke elementer som var i kabinettene :)

Edited by Engh0510
Link to comment
Share on other sites

1936 kabinettene har vel for det meste G12T-75 elementer og det har "vanlige" 1960 kabinetter også, bortsett fra 1960V som har V30 elementer. FYI, i tilfelle du ikke visste det :)

Jeg har A/B'et begge med G12T-75 og opplevde at 1960 hadde tightere og mere bunn og hørtes generelt bedre ut, men nå var dette 1936 kabinettet forsåvidt nytt og kanskje ikke helt innspilt.

Link to comment
Share on other sites

1936 kabinettene har vel for det meste G12T-75 elementer og det har "vanlige" 1960 kabinetter også, bortsett fra 1960V som har V30 elementer. FYI, i tilfelle du ikke visste det :)

Jode, vet dette

Jeg har A/B'et begge med G12T-75 og opplevde at 1960 hadde tightere og mere bunn og hørtes generelt bedre ut, men nå var dette 1936 kabinettet forsåvidt nytt og kanskje ikke helt innspilt.

Det var dette jeg var ute etter ja, håper fler av dere også kan komme med deres meninger? :)

Link to comment
Share on other sites

Mye love for 2x12 her og jeg er forsåvidt ikke uenig .. men i et av banda jeg spiller med kjører jeg 2 stk 4x12 Marshall kabinett i ryggen !

Joda upraktisk og extra jobb å drasse rundt med MEN gud bedre det låter fett .. Du får topp kabinettet i hode høyde og gitarlyden rett i øret og samtidig masse trøkk !

Men klart da spiller man ikke pusemusikk ....

Link to comment
Share on other sites

Jeg har kjørt med 2 stk 2x12 (Marshall 1936 oppå en Harley Benton G212 Vintage) stablet på hverandre på en del gigger, og det har også fungert veldig bra. Den øverste 2x12 kommer mer i ørehøyde samt at kombinasjonen G12T-75 og Vintage 30-elementer funker bra. Og stk 2x12 er faktisk litt enklere å transportere i en personbil enn en 4x12.

Link to comment
Share on other sites

Om man bare skal bruke 1 stk 2x12 så burde den settes på noe så den kommer i hørehøyde. Det gjelder vel i grunn for alle komboer åsså.

Bruskasser for å bygge opp bruker alltid jeg, enkle greier.

Jeg har denne .. i tillegg til Mesa komboen ... mesawedge1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.