Web Analytics
Jump to content

Ukulele ifra thomann


EirikA

Recommended Posts

Skal ned over europa i bil om en uke. Planen var å stikke innom thomann.de på vei ned og handle litt.Har funnet ut at jeg blant annet skal kjøpe meg en ukulele.

Aldri spilt noe før, så trenger ikke noe fancy egentlig. Vis det fenger å spille ukulele tipper jeg at jeg på sikt kjøper noe dyrere. Men vil helst kjøpe noe som ikke er et mareritt å stemme (type 200kr sak).

Og av uante grunner har jeg litt lyst på pickuper i den. Ser egentlig for meg å bruke rundt ca tusen lappen. Noen som har noe formening om hva jeg bør slå til på ?

http://www.thomann.d...e_asian_koa.htm

http://www.thomann.d...ukulele_set.htm

http://www.thomann.d...tega_rfu11s.htm

Kom gjerne med forslag om dere mener jeg er helt på tur. Har bare sett på hva jeg ønsker og hva de har hos thomann :P

Akkurat også kjøpt meg mitt første munnspill.. Tror jeg betalte rundt 200-300 kr for et standard et her i norge. Kan det stemme at det har samme kvalitet som disse?

http://www.thomann.d...es_harp_set.htm

Hadde tenkt å kjøpe meg 1 eller 2 til der nede for å ha andre toner, men kan jo likegodt kjøpe et slikt sett til den prisen..

Link to comment
Share on other sites

Hvis dette er din første ukulele, tror jeg du bør kjøpe en Concert- størrelse. De er litt større, og lettere å spille på for en gitarist. Sopran synes jeg er enda morsommere, men de er som sagt veldig små.

Kvalitetsmessig tror jeg dette blir hipp som happ. Du får en kurant ukulele til en tusenlapp.

Ukulele er gøy, og lett å lære for alle. Anse ukulelen som en gitar med fire strenger, så kan du bruke de akkordene du allerede kan, men siden ukulelen er stemt i en annen toneart enn gitaren, har de andre navn, men fingersettingen er den samme, bortsett fra at det mangler to strenger.

Link to comment
Share on other sites

Ikke i det hele tatt. Har aldri prøvd eller hørt noen av de der, men generelt sett begynner ukuleler til over tusenlappen å bli mer enn "grei nok", slik at du får litt av den honningsøte klangen som dyrere ukuleler har.

Jeg har fått ukuleler i tohundrekronersklassen til å bli spillbare, ved å file ned stol og sadel, og ved et par anledninger løsne på stolen og flytte den. Husk disse instrumentene er litt "skeive og rare" i utgangspunktet, så det er ikke stort som skal til.

Mensuren er så kort at de avslører slurvete spillestil med en gang. Ikke bruke for mye krefter, og ikke noe bending av strengene er alfa og omega forat det ikke skal låte surt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.