Web Analytics
Jump to content

Skal utvide racket mitt. Trenger forslag til MIDI-løsninger.


condemned
 Share

Recommended Posts

Fikk besøk av en hyggelig kar fra Jessheim for noen dager siden som skulle prøve ampen min.

Vi ble sittende en god stund og diskutere forsterkere, effekter, rackløsninger og liknende.

Han gjorde meg oppmerksom på at jeg kunne fjerne mesteparten av pedalene fra gulvet, og legge de i rackskuffer og kontrollere de via en rackunit. Jeg har lett litt rundt på nettet, men husker ikke hva en slik unit heter.

Har noen forslag på hvordan jeg kan få pedalene bort fra gulvet og opp i rackskuffer for så å kontrollere det hele med et midibrett?

Link to comment
Share on other sites

Tenkte å utvide hele sulamitten med Rack Case for ampen med inkludert plass for rackunits.

Noe ala dette:

e7b4_12.JPG

Budsjetterer med 10-12000 kroner, og har sett litt på Voodo Lab sin løsning med GCX og Ground Control Pro.

Er det noen som vet hvem som produserer rack cases til diezel herbert slik som den på bildet?

Edit: og som selvfølgelig shipper til Norge.

Edited by condemned
Link to comment
Share on other sites

Rufo bygger flighter på bestilling. Personlig ville jeg hatt egen flight til amp og rack.

Du ville altså ikke hatt en case til alt? Er det noen grunn til dette?

Hadde vært fint å fått litt input på det i og med at jeg aldri har gjort dette før :)

Setter pris på alle svar :)

Link to comment
Share on other sites

Først og fremst fordi det blir tungt nok med bare ampen oppi der, men også fordi det blir lettere å utvide eller kvitte seg med racket uten å måtte kjøpe ny spesialflight hver gang.

Link to comment
Share on other sites

Vel, det problemet ser jeg. Men da ser jeg heller ingen poeng i å ha egen flight til forsterkertoppen. Planen min var å få det så kompakt som mulig, og så langt har jeg kun bruk for et 6 til 8-unit rack, da jeg ikke har større planer enn å kjøre noisegate, tuner, en audioswitcher og to rackskuffer til pedaler og sånt.

Link to comment
Share on other sites

Et kombinert rack og ampcase vil spise opp store deler av budsjettet ditt og vil ikke gi deg mange kr igjen til switchesystem....

Pr dags dato lager RJM det beste du kan få av slike systemer til en levlig pris, anbefales av alle "superbyggere" av rack og pedalbrett.

Har selv en Mini Effects Gizmo og Mini Line Mixer og kan ikke loveprise de godt nok, fantastisk utstyr.

Hvor mange pedaler? Skal noe før ampen og noe i effectloop?

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjører temmelig enkelt setup.

Eventide Timefactor (byttes snart ut med Strymon Timeline)

Xotic BB-Preamp

Pete Cornish G-2

ISP Prorack G Decimator

Skal etterhvert skaffe noe chorus, flanger og reverb også, men foreløpig er det slik riggen ser ut.

Volum, wah og tuner kjører jeg før alt, Decimatoren vil jeg ha muligheten til å koble inn og ut. Cornishen og Xoticen tror jeg muligens jeg kjører på pedalbrettet, men er ikke sikker enda. Godt mulig jeg patcher de inn på midibrettet.

Link to comment
Share on other sites

Ok, vol,wah og tuner er alt du trenger på pedalbrettet, sammen med midikontroller. Med et switchesystem kan du dedikere brytere på midibrettet til direkte av/på av pedaler i rack, i tillegg til å lage presets, ganske kjekt. :)

Det vil være naturlig å integrere kanalswitching av forsterkeren din i samme slengen.

Edited by Amund Blix Aaeng
Link to comment
Share on other sites

Ja, kanalswitching var egentlig hele poenget med planen. Jeg har et crappy Roland GFC-50 midibrett nå, og det skal byttes ut med noe som ikke ser og føles som B-vare fra en eller annen taiwan fabrikk. Må være noe som er brukervennlig og heavy duty.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.