Web Analytics
Jump to content

Trenger hjelp med tuner Korg GA40


Angryjayjay
 Share

Recommended Posts

hei jeg er en super nybegynner på el gitar og jeg har kjøpt en Korg GA40 jeg kobler den inn i gitaren og forsterkeren slik det står på manualen men den nåla som skal går fram og tilbake for å vise om jeg er for høy eller for lav viser seg bare noen få ganger på noen strenger og ikke i det hele tatt på andre strenger.... og jeg skulle ha stemt den så jeg kan spille manson sanger og på taben jeg fant sto det så mye som:

Tuning - 7 string tuned down to A

E B G D A E A

you can just use a six string tuned down to A however

så kan noen hjelpe med og forklare først åssen jeg skal få nålen til å vise seg og så åssen jeg skal bytte på instillinger så jeg kan finne de tonene jeg vil ha..

Mvh Jay

Link to comment
Share on other sites

Kanskje den ikke går så langt ned i gitarmodus? ser man kan senke med opptil 5 halvtoner, dvs ned til H. Kanskje du skal prøve bassmodusen på de laveste strengene

ehm som sagt jeg er helt nybegynner her så det du sier sier meg lite , men de stemte gitaren for meg da jeg kjøpte den og tror den er stemt til det mest normale og jeg har ikke rørt en skre på den engang :P tror jeg trenger no seriøs hjelp her :P hehehe alt jeg kan om noter og toner er blåse instrument noter da jeg spillte i korps da jeg var liten og hakke peiling på forskjellen på en A eller G på gitar :P
Link to comment
Share on other sites

Prøv å trykke på bass/gitar-knappen på tunern når du stemmer den mørkeste strenger (til A). Denne A'en er mørkere enn den E'en som den mørkeste strengen ofte er stemt i. Ellers er det ikke sikkert det går å stemme ned hvis du har for tynne strenger, vanlig med tjukke strenger og noen ganger også lengre hals hvis man stemmer ned til A.

Link to comment
Share on other sites

Prøv å trykke på bass/gitar-knappen på tunern når du stemmer den mørkeste strenger (til A). Denne A'en er mørkere enn den E'en som den mørkeste strengen ofte er stemt i. Ellers er det ikke sikkert det går å stemme ned hvis du har for tynne strenger, vanlig med tjukke strenger og noen ganger også lengre hals hvis man stemmer ned til A.

grit ska prøve i morgen, kanke forstyrre naboene så sent :P men kan jeg ikke stille inn så jeg lissom leter etter en A eller må jeg skru og drive på til den viser en A?

Link to comment
Share on other sites

Nå kjenner ikke jeg akkurat den tuneren, men tror ikke du kan bestemme hvilken tone den skal høre etter. Den A'en du er ute etter, er som sagt lavere enn tuneren klarer i gitarmodus, men stiller du den på bass skal det funke.

Link to comment
Share on other sites

Husker jeg ikke feil fa da jeg hadde en slik for noen år siden så må du stille den inn etter hvilken toneart du stemmer i. Først velge gitarmodus som noen har sagt...så velge toneart. Mener den står i standard E automatisk, så vil hvert trykk på knappen stille ned tonen et halvt steg.

Link to comment
Share on other sites

sånn som jeg forstår bruksanvisningen, går den bare 5 halvtoner ned hvis man bruker flat-knappen, og da havner man på H. Og trådstarter vil ha A, så da foreslår jeg fremdeles å skru over på bassmodus

Link to comment
Share on other sites

Står på siden at det funker på 7strenger gitar og 6strenger bass, så fem semi fra h er f#. på min eldre korg viser den tone uansett oktav så en e er en e i gitar mode og i bass mode, antar det er samme her da den ser identisk ut.

Edited by whiplash
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.