Web Analytics
Jump to content

Anbefal meg en loddestasjon


Recommended Posts

 • Replies 33
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

https://www.elfaelektronikk.no/elfa3~no_no/elfa/init.do?item=82-422-08&toc=19658

Denne bruker jeg! Elfa i Oslo solgte ut sine resterende mot en dårlig digital som skulle være en erstatter. Kjøp en før de går tom! Vurderer å kjøpe en til kun for prisen.

Bytta min første etter noen få år, men jeg trengte bare en ny spiss og svamp. Prisen på en spiss og en svamp koster jo nesten like mye som å kjøpe en helt ny stasjon.

Link to comment
Share on other sites

Godt loddeverktøy er et must.

For de med et trangt budsjett vil jeg anbefale denne; http://www.ebay.com/itm/New-220V-40W-Fine-Tip-Solder-Tool-US-Plug-Soldering-Iron-FREE-SHIPPING-/140762412994?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20c617f7c2

Justerbar fra 200 til 450 grader. Har en liggende i nærheten til enhver tid... :)

Røverkjøp for knappe 95kr. Det er inkludert frakt og støpselet du må kjøpe fra Clas... :)

Link to comment
Share on other sites

Hvis jeg var trådstarter ville jeg byttet elementet på WES51.

Alternativt ville jeg kjøpt en ny Hakko FX-888 eller FX-951, fordi de er veldig gode og har et enormt utvalg av spisser, eller kanskje en ny WES51.

Jeg har enfra Clas. jeg blir ikke venner med den. Synes ikke den blir varm nok, uansett om den står på full spiker.

Biltema sin er det omtrent samme problemet med. Går ikke an å lodde for eksempel baksiden av poter uten at man må varme og varme og varme..

Stasjonene de selger på Clas og Biltema er de samme, og heter egentlig Zhongdi ZD-929C. Jeg har denne, og min blir så varm som jeg justerer den til. Jeg tror ikke ditt problem er et om varme, men kanskje om manglende flussmiddel/loddefett, feil tinn, eller kanskje det er noe med teknikken?

Jeg har denne fra Banzai: http://www.banzaimus...ng-Station.html

Dette er en Zhongdi ZD-937. Delene som faktisk betyr noe på denne er identiske med ZD-929C, altså den som selges på Clas og Biltema. Forskjellen er innpakningen, knottene og displaytypen.

Link to comment
Share on other sites

EBT- det er mulig det er noe feil med teknikken min, men jeg har da loddet en del i de siste førti årene, inkludert hele forsterkerbygg, og har aldri hatt problemer med å få overført varme før fra de andre boltene jeg har hatt opp gjennom årene.. Tviler på at tinnet er feil, det er "godt gammeldags" tinn, ikke sånn moderne ROHS- tinn. Jeg tror heller ikke det er flussmiddel det mangler, men jeg får ikke varmen fra loddebolten over dit det skal loddes, eller at bolten ikke er så varm som det det står i displayet.

Trives best med min eldgamle Lotring- bolt fra søttitallet når jeg skal lodde poter. Det tar en evighet med den Clas- saken.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.