Web Analytics
Jump to content

Støy i aktive emg'er..


Straymond

Recommended Posts

Høres ut som det er noe som er løsnet eller er dårlig skjermet. Må nok åpne opp å se om det er noe funky som har skjedd der. Kan være noe dritt og...rust er det neppe, men at d kan være irr fra oksidering eller noe er fullt mulig og dette vil og føre til dårlig kontakt.

Edited by Scythes
Link to comment
Share on other sites

Aktive EMG er utrolig følsomme i den forstand at de må jordes slik de er konstruert for. Jeg har prøvd med et par "kreative" jordingsalternativer et par ganger, og det støyer som fy..

Kobler man etter skjema, er jordstøyen helt borte.

Jeg må innrømme at jeg ikkehar nok elektronikk-kunnskaper til å forklare hvorfor, eller finne ut hvorfor.

Link to comment
Share on other sites

Det er fordi EMG/aktive pickups har en del høyere output enn vanlige passive mikker, noe som fører til at mer støy blir forsterket enn ved passive pickups. 3 av 4 gitarer jeg har hatt med EMG'er har klart å plukke opp vibrasjoner fra fjørene som holder pickupene oppe - så følsomme er det.

Ellers skal det nok gå an å koble EMG'er på flere måter uten at de støyer, bare unngå lange kabler.

Har du prøvd å bytte batteri? Hvis du vil at vi skal hjelpe deg, gjør som folk har foreslått.. Sjekk jack-tilkoblingen. Sjekk at det ikke er tegn på oksidering. Det ligner på rust, men er ofte hvit-aktige flekker på jacken.

Du må også gjerne beskrive støyen litt bedre. Er det lavfrekvent brumming, eller høyfrekvent feeding/piping? Gjelder det ene pickupen, eller begge? Hva hva mener du med "rote i batterirommet"? Beskriv om støyen er der når du tar på diverse ting, hva du tar på de med, når støyen oppstår/forsvinner etc. Ellers så blir dette en gjettelek.

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.