Web Analytics
Jump to content

Plekter treffer pick-up


mark
 Share

Recommended Posts

Har nylig gått over fra gitar med dobbel humbucker til strat-lignende gitar med HSS. Sliter nå med at plekteret ofte treffer midterste pick-up, særlig når jeg palm-muter. Er det andre som har erfaringer med dette? Pleier man å bare finslipe teknikken slik at man blir vant med å ikke treffe midt på pick-up'en, eller er det noen som har senket høyden på den midterste pick-up'en. Har egentlig ikke lyst til å endre høyde på pick-up, da jeg er redd dette vil påvirker lyden. Takker for svar

Link to comment
Share on other sites

Dette er et ikke ukjent problem. Jeg sliter litt med det selv om dagen da jeg forsøker å øve litt på en gitar med tre humbuckere. Da blir det ikke mange steder der det er god plass til plekteret. Som du er inne på, så er faktisk en løsning på problemet å skru ned "problempickupen" noe, og så justere teknikken litt. Det blir en mellomting.

Det å skru ned posisjonen på pickupen er ikke farlig. Det er ikke noen fasit på hvor langt ned de skal sitte, og det er da også en endring som er enkelt å "gjøre den andre veien".

Er du opptatt av å kunne gjenopprette til slik det var, så er det jo bare å skrive opp et sted hvor mange omdreininger du tok med skrutrekkeren.

Link to comment
Share on other sites

Årsaken til at Blackmore senket midtpickupen på Stratene. For han spilte det jo ingen rolle. han brukte jo kun hals og bru likevel. Han hadde vel også en "signatur strat" uten midt pickup.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har senket midt-pickupen på alle mine gitarer som har en slik. Mest da jeg ikke bruker den så mye, og lyden ikke blir ødelagt for min del, på de få partiene/sangene jeg bruker en slik. Men en løsning kan jo være å kompensere med en sterkere pickup, hvis du velger å senke den og føler at det 'ødelegger' for den lyden du vil ha.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Øh, det kommer vel VELDIG an på hvordan man spiller. Jeg hopper rundt på scena og slenger med hele armen, rock&roll-style, da er det ikke tid til slikt pirk! Så midtpickupen på Straten min er godt nedslitt akkurat der jeg treffer den :D

Link to comment
Share on other sites

Har brukt en del tid på å fokusere på dette nå siden jeg skrev innlegget. Er ikke noe problem lenger, måtte bare en liten fin-justering til. Har kjørt flere teknikk-øvelser i sent tempo, har virkelig hjulpet. Takk for alle svar

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.