Web Analytics
Jump to content

installere pickup,hjelp!


Learning to play
 Share

Recommended Posts

har kjøpt Mic/preamp system AEQ-30-EPJ til min kassegitar men litt usikker på installeringa

noen som har gode råd ang. plassering av pickup?

jeg har hørt att pickupen skal monteres i stolen på gitaren,men

menes det inni selve resonanskassen under stolen?

eller må jeg da bore ett hull for ledningen slik att pickupen ligger akkurat ved den hvite plastdelen(i stolen) eller er det vanlig å ha en synlig ledning bort fra hullet i resonanskassen?

Håpen noen kan hjelpe!

Link to comment
Share on other sites

Denne skal ligge under stolen. Det betyr at du må bore et hull til ledningen, og også at du må ta av høyde tilsvarende høyden på selve piezostripen på selve stolen. Hvis ikke vil du få veldig høy strengehøyde på gitaren.

Dette krever at du er veldig nøyaktig både når du måler, og når du gjør selve jobben. Det er ikke veldig vanskelig, men tålmodighet og nøyaktighet er viktig.

Jeg hadde ikke montert det systemet du har kjøpt inn i en dyr gitar.

Lykke til med jobben!

Link to comment
Share on other sites

Så jeg må altså på en eller anen måte få ut piezostripen(hvite plastdelen) og bore hull,tre ledningen igjennom kassen og så plassere pickup under piezostripen,som nå er filt ned for å få tilsvarende høyde igjen

dette ble litt av en jobb,men gitaren er billig nok:)

Link to comment
Share on other sites

Hvis det du mener med piezostripen er sadelen, så ja. Piezostripen, (altså mikken) skal ligge under sadelen, men i og med at piezomikken bygger opp, må du file av tilsvarende på sadelen for at strengene ikke skal bli alt for høye. I tillegg må du sannsynligvis ta av reimknotten og bore et hull der som er stort nok til å få plassert jackpluggen.

Link to comment
Share on other sites

Vet det ikke er siktet til meg, men for å klargjøre, siden jeg ser at stammespråket kanskje var for framtredende:

Med "piezostripen" mener jeg selve pickupen, altså delen som ledningen sitter fast i. Stolen, og plaststripen er vel selvforklarende. Har du ikke et skyvelær, kan du like gjerne handle et først som sist. Dette får du ikke bra uten.

Som Audun er inne på, fil fra undersiden. Du kan bruke en god fil, eller lage deg noe med en par treklosser og litt sandpapir som du limer fast. 60- korning og 120- korning blir omtrent passe. Husk å snu stripen ofte, og merk opp med vannfast tusj på stripen slik at du får slipt ned nøyaktig. Slurver du, vil det blir dårlig kontakt mellom plastrtripen og piezopickupen, og da vil lyden lide kraftig av det. Slike pickuper er avhengig av god kontakt for å låte så bra som mulig.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.