Web Analytics
Jump to content

Recommended Posts

Heia !

i det siste har jeg hatt en stor interesse for double neck gitarer, og fordi disse er svært dyre kom jeg på tanken å lage en selv av to billig gitarer , planen er å kjøpe to billige strat kopi gitarer , og lime disse i lag (kort fortallt) hvor vanskelig er det egentli å lage en double hals gitar ? jeg er ikke særlig god med handverk og tre , og jeg har heller ikke tengt å legge så alt for mye penger inn i det , noen tips ?

Edited by Mark Knappnål
Link to comment
Share on other sites

Det å få "spleiset" to gitarer slik, er ikke så liketil. Skulle jeg ha gjort det, ville jeg nok minst ha sett for meg å bruke en fres og chips i skjøten.

Samtidig er strater lite egnet for noe slikt. Grunnen er jo enkel, de har body contour. Du kan få problemer med det, rett og slett, litt avhengig av hvor mye tre som skal fjernes.

Så må du kanskje lage et custom plekterbrett. Du må også regne med å lakkere om gitaren.

Som nevnt over, er dette kanskje ikke det første gitarprosjektet man bør kaste seg over. Når du i tillegg sier at du ikke er flink med trearbeid, er jeg redd dette ikke går veien.

Det finnes rimelige tohalsete strat- lignende gitarer der ute, jeg har selv sett flere på QXL og Finn. Prisen har ligget på et par tusenlapper. Jeg hadde heller kjøpt en slik, og heller brukt tid og penger på en skikkelig setup av gitaren, og kanskje en utskiftning av elektronikk.

Denne er min, og er nok enda billigere:

72453_s.jpg

Fullversjon: http://sportsfiske.n...28815/72453.jpg

SG er en ganske vanlig gitar å lage tohalser av. Grunnen er enkel, kroppen er tynn og lett, og da slipper man vektproblematikken til en viss grad.

For å være helt ærlig, så er to halser sikkert kult, men ganske upraktisk.

Man kan ikke sitte og spille med gitaren, vinkelen til halsene blir aldri bra på noen av dem, bare sånn passe, og de er skrekkelig tunge. Se på "råkkestjerner" som bruker sånne, så vil du legge merke til at de blir dratt fram på en låt, maks to, nettopp på grunn av at ergonomi og vekt er lite egnet for langvarig spilling. Det blir altså å bruke noen tusen på noe du nesten ikke kommer til å bruke.

Et eksempel fra Finn- denne er solgt, men følger du med litt, får du sikkert napp. http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=23342825

Link to comment
Share on other sites

har prøvd en gibson double neck..ganske lik den på bildet. er jo sikker praktisk for scenebruk men helt unødvendig i Studio eller hjemme. men når du først er i gang hvorfor ikke gå for triple neck: mandolin tolvstrenger og seksstrenger : http://www.youtube.com/watch?v=7VD3pBTK0oA&feature=related

yepp Richie rocker triplenecken...:)

Edited by gage1103
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By PickBoy
   Hei.
   Jeg vet egentlig ingenting om El gitar, men øsker å kjøpe.
   Det jeg lurer på er lyden.... er det forsjellige gitarer for forsjellige lyder, eller er dette noe man stiller på gitaren ?
   Og i såfall, hva slags lyder har de forjellige gitarene?...
    
  • By Lasse gitarist
   Noen her som kjenner til Valley Arts California PRO U.S.A gitarer og hvordan dem er? Kan den sammenlignes med noen andre gitarer?
  • By thorr
   Lurer på hvor jeg kan finne en lefty musicman silhouette gitar i Norge eller utlandet..
   Om den er brukt gjør meg ikke noe, blir bare en mer sannsynlig pris da!
   Så vist noen vet noe om dette så SHOUT out da

 • Siste aktive tråder

  • Gratulerer med unikt flott Strat. Det skumle nå er suget etter en Candy Apple Red Strat med mapleneck pre 65......sukk.  
  • Japan Strater er vel aldrig egentlig feil på noen måte. Fender Japan er bra saker. Squier Japan tidlig 80 tall er magisk, og Korea Strater fra sent 80 tall er meget bra også, har fortsatt min første gitar, en Squier Stratocaster fra 1989 klin orginal med stor tremblokk, heltre kropp, fender amerikansk strengeavstand, Fender tremolo og Fender mekanikk. (MIK E10xxxxx serienummer) Kommer aldrig til å modde den eller selge den, og den låter vanvittig bra. Gratulerer med flott Strat.  
  • Enig med forrige talere. Det så mørkt ut før du tok over, og det var nok mange som var skeptiske, men forumet har sånn sett egentlig blitt bedre, men så er det det her med antall aktive medlemmer da. Vi er nok en utdøende rase. Håper at forumet består ei stund til i hvert fall. Å drukne i div. facebook-grupper ønsker i hvert fall ikke jeg, selv om jeg legger inn noen innlegg der også, av og til. 
  • Elsker fretless! Sånn skikkelig. Har ikke tatt i en bass med bånd siden jeg fikk meg fretless i sommer en gang. 
  • Øvingshelg med ‘flinkisprosjekt’ … Så da må det øves på Steely Dan, Tower Of Power, No 4, Vulfpeck e.t.c …. Og siden det er fredag så … fretless !    
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.