Web Analytics
Jump to content

Recommended Posts

Heia !

i det siste har jeg hatt en stor interesse for double neck gitarer, og fordi disse er svært dyre kom jeg på tanken å lage en selv av to billig gitarer , planen er å kjøpe to billige strat kopi gitarer , og lime disse i lag (kort fortallt) hvor vanskelig er det egentli å lage en double hals gitar ? jeg er ikke særlig god med handverk og tre , og jeg har heller ikke tengt å legge så alt for mye penger inn i det , noen tips ?

Edited by Mark Knappnål
Link to comment
Share on other sites

Det å få "spleiset" to gitarer slik, er ikke så liketil. Skulle jeg ha gjort det, ville jeg nok minst ha sett for meg å bruke en fres og chips i skjøten.

Samtidig er strater lite egnet for noe slikt. Grunnen er jo enkel, de har body contour. Du kan få problemer med det, rett og slett, litt avhengig av hvor mye tre som skal fjernes.

Så må du kanskje lage et custom plekterbrett. Du må også regne med å lakkere om gitaren.

Som nevnt over, er dette kanskje ikke det første gitarprosjektet man bør kaste seg over. Når du i tillegg sier at du ikke er flink med trearbeid, er jeg redd dette ikke går veien.

Det finnes rimelige tohalsete strat- lignende gitarer der ute, jeg har selv sett flere på QXL og Finn. Prisen har ligget på et par tusenlapper. Jeg hadde heller kjøpt en slik, og heller brukt tid og penger på en skikkelig setup av gitaren, og kanskje en utskiftning av elektronikk.

Denne er min, og er nok enda billigere:

72453_s.jpg

Fullversjon: http://sportsfiske.n...28815/72453.jpg

SG er en ganske vanlig gitar å lage tohalser av. Grunnen er enkel, kroppen er tynn og lett, og da slipper man vektproblematikken til en viss grad.

For å være helt ærlig, så er to halser sikkert kult, men ganske upraktisk.

Man kan ikke sitte og spille med gitaren, vinkelen til halsene blir aldri bra på noen av dem, bare sånn passe, og de er skrekkelig tunge. Se på "råkkestjerner" som bruker sånne, så vil du legge merke til at de blir dratt fram på en låt, maks to, nettopp på grunn av at ergonomi og vekt er lite egnet for langvarig spilling. Det blir altså å bruke noen tusen på noe du nesten ikke kommer til å bruke.

Et eksempel fra Finn- denne er solgt, men følger du med litt, får du sikkert napp. http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=23342825

Link to comment
Share on other sites

har prøvd en gibson double neck..ganske lik den på bildet. er jo sikker praktisk for scenebruk men helt unødvendig i Studio eller hjemme. men når du først er i gang hvorfor ikke gå for triple neck: mandolin tolvstrenger og seksstrenger : http://www.youtube.com/watch?v=7VD3pBTK0oA&feature=related

yepp Richie rocker triplenecken...:)

Edited by gage1103
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.