Web Analytics
Jump to content

Utvidelse av PA anlegg dilemma (1 eller 2 sub'er?)


Torfinn
 Share

Recommended Posts

Hei,

Vi er to som spiller gitar/bass og har frem til nå klart oss med 2 stk Mackie SRM450 aktive topper.

Tiden er kommet for å utvide med sub og vi er i tvil om vi skal satse på en stk aktiv 18" eller to stk aktive 15"?

Er det noen her med erfaring/anbefaling rundt disse alternativene?

Takker for alle tips!

Torfinn :)

Edited by Torfinn
Link to comment
Share on other sites

Hvor store scener spiller dere på?

Bandet mitt spiller mest mindre scener og puber, og vår erfaring er at én 15" stort sett duger (vi har bassgitar og perkusjon som går i sub), så jeg ville isåfall gått for 2stk 15". Da kan dere stort sett klare dere med den ene, eller ta med to om dere skal spille på større scener eller utendørs. Når én 15" ikke er nok så har det mer for seg å putte på en 15" til enn å gå opp 3" på elementet.

Link to comment
Share on other sites

What he said. Vi har to 15"-subber, men på en gig for litt siden brukte vi bare en. Da er det snakk om fullt band med to gitarer. Vi hadde ikke med bassamp, så subben fungerte da i tillegg som bassamp/monitor for bassisten - fungerte utmerket :)

Link to comment
Share on other sites

Har erfaring med både to og fire 15" Mackie subber, samt to 18" Mackie med fullt band. To 18" var det som desidert funket best og ga mest trøkk. Nå hadde vi jo også to fulltone Mackie 1232 med to 12" ere i hver kasse, så det hadde nok stor betydning for totallydbildet. To 15" holder i små lokaler, og jeg ville nok foretrukket det framfor bare en 18" Det er heller ikke slik at jo flere høyttalere og mer forsterker/høyttalerkraft du har, jo høyere må du spille. Disse Mackie-anleggene spiller helt klart finest når de får spille mest mulig uanstrengt.

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for gode svar!

Hvor vi spiller varierer fra kjeller til mindre utelokaler (--> 100 pers) Konklusjonen blir å gå for doble sub'er 2*15, men har hørt varierende kritikk av Mackie sine basser og satser da på å supplere med noen kasser fra alternativt merke (gjerne brukt).

Hvis noen har tips til merke/modell er det værdsatt informasjon :)

Til Ducking & Aphelion,

Hvilke modell og merke benytter dere?

Kjapt "hypotetisk" spørsmål,

Si man kjører ekstra 2*15 sub eller en felles 18, ekskluder hvor mye det trøkker, vil man da kunne høre nevneverdig forskjell i stereo effekt?

Kanskje dumt spørsmål men har fundert litt på saken grunnet lave frekvenser..

God helg!

Edited by Torfinn
Link to comment
Share on other sites

Jeg mener at to 15" er bedre enn en 18.

To 18 er enda bedre, men det blir brått MYE tynger og større å dra på.

Våre subber er av merket TSM, no random greier på 400 aktive watt. Men dem speller som faen fordet.

Hvis vi skulle oppgradert ville vi gått for samme merke som toppkassene våre, RCF. Dem er veldig gode, og lyden høres skikkelig HiFi ut, selvom det er PA kasser det er snakk om. Det koster også deretter.

Link to comment
Share on other sites

Svar angående stereo- der vil du nok ikke høre noen forskjell, men hvis du plasserer subene litt fra hverandre, vil lyden kunne oppleves som "fyldigere", siden du vil få en større flate, og et større område lyden kommer fra.

Edit- tror ikke du hører forskjell på stereo og mono. Plassering kan du høre større forskjell på.

Edited by CastorFiber
la til stereo/mono
Link to comment
Share on other sites

Jeg synes det er unødvendig med stereo uansett størrelse på liveproduksjoner. I mindre lokaler der man kanskje også hører en del scene lyd kan man jo selvfølgelig kompensere litt hvis du har gitaranlegg bare på en side på scenen o.l. men ellers er det som sagt lite vits i det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.