Web Analytics
Jump to content

Axe FX Ultra, poweramp, studio og litt den slags.


Recommended Posts

Hepp!

Røk på en smell i forrige uke og bestilte meg en Axe FX ultra + en Poweramp.

Lurer på følgende;

- Hva skjer om jeg kobler AxeFX -> Poweramp - Lydkort? Blir lydkortet fritert da?

- Hvor komplisert er det egentlig å koble en AxeFX ultra opp mot en pc? Midi-kabel fra AxeFX til Lydkort? Hvordan oppnå lavest mulig latency?

Thanks!

Link to comment
Share on other sites

Kjenner ikke spesielt til Axe, men det naturlige må vel bli å koble Axe til lydkort, så lydkort ut til powerampen..

Resten kan sikkert Axe-guruene hjelpe deg med.

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Lydkortet er koblet til pc med USB eller Firewire. Men lyden må jo spilles av et sted også, derfor fra lydkort til poweramp og høyttalere. Nå tør ikke jeg si mer om dette på generelt grunnlag, forstår at Axe'n har lydkort innebygd, så tenker jeg overlater dette til Axe ekspertisen så blir det nok riktig!

Link to comment
Share on other sites

Tror ikke du skjønner konseptet. Powerampen er kjøpt inn for å gi mer organisk punch og lyd/drive et fysisk cab. I studiosammenheng bruker jeg selvsagt cabsim, men tenkte like greit jeg kunne bruke Powerampen til å gi et best mulig signal inn i Cubase. Spørsmålet er fortsatt da; i kjeden AxeFX -> Poweramp -> Lydkort... vil lydkortet dø da?

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil heller påstå at det er du som ikke skjønner konseptet.

Du kan IKKE koble powerampen rett på lydkortet.. Det er høynivåutganger på den som skal drive høyttalere, ikke laget for å kobles til en linjeinngang på et lydkort.

Jeg har selvfølgelig aldri prøvd å koble som du vil, men regner med at du blåser både lydkort og poweramp om du prøver..

Er ganske sikker på at manualen til Axe-Fx inneholder fine tegninger på hvordan dette skal kobles..

En annen mulighet er jo selvfølgelig å mikke opp høyttaleren du har koblet til powerampen, og kjøre mikrofonen inn i lydkortet... Men det gikk ikke frem at det var dette du spurte om..

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Jeg vil heller påstå at det er du som ikke skjønner konseptet.

Du kan IKKE koble powerampen rett på lydkortet.. Det er høynivåutganger på den som skal drive høyttalere, ikke laget for å kobles til en linjeinngang på et lydkort.

Som var spørsmålet mitt i utgangspunktet, nå besvart. >.<

Link to comment
Share on other sites

Hvis du absolutt MÅ ha powerampen din i kjeden av en eller annen grunn så kan du bruke en Palmer PDI speaker sim som gjør om effektsterke signaler om til linjesignal.

Men det blir som å kjøpe en ny Ferrari for så å trekke den med hest og kjerre.

Link to comment
Share on other sites

Min erfaring med amper live er at de stort sett blir skrudd så lavt i seg selv og høyt i monitor uansett, at det du nevner der ikke er noe poeng. Jo mer det bråker på scena; jo mer sølete lyd (ihvertfall på scenen). Kanskje mer "energi", men når alt bare er søl og grøt, er det vanskelig å gi en ordentlig bra performance. Det er ihvertfall min erfaring. Men kommer mye an på type musikk også.

Axe rett i PA live er det beste jeg har opplevd av scenelyd, unntaket var en gang ampene var mikket opp med "ryggen til" BAK scenen, så man ikke fikk noe scenelyd fra dem uansett. Ble så og si samme greia. I tillegg hadde vi en fantastisk lydmann som hadde stilt lyd for Foo Fighters og andre svære band, så da ble det jo konge uansett.

Se til å få prøvd begge deler (Axe DI / Axe + poweramp + kabinett mikket opp), og gjør det som funker best for deg. Er jo bare fint å ha valgmuligheter :)

Edited by Metalbrain
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.