Web Analytics
Jump to content

siimen: he is back, again


siimen
 Share

Recommended Posts

Hallois!

Da er det en stund siden jeg var aktiv her på forumet, igjen.. Vet ikke mange hvor mange ganger jeg har vært av/på/av/på… Det går frem og tilbake med gitarspillinga for å si det mildt og det er på tide å få fart på sakene igjen. Etter ca. 6 måneder nesten uten å ha rørt gitaren begynte jeg for ca. 14 dager siden og klimpre litt igjen etter jeg fikk litt ekstra tid i sommerferien min. Siste halvåret har jeg brukt en del på andre interesser, som for eksempel bil. Ja jeg liker biler, og MC.. Brom brom!

Da jeg har vært borte så lenge så er det jo mange nye brukere som ikke kjenner meg. Jeg er 26 år, 1986 modell, og forhåpentligvis mye eldre og yngre enn andre her. Bor i Oslo og har fast dagjobb med hovedsaklig programmering av varme, kjøling og ventilasjonsanlegg for store næringsbygg. Fagbrev som elektriker og ingeniørutdanning på toppen. Har vært mye overtid siste året og håper på å komme tilbake på normale arbeidstider og mer behagelig fritid med mer gitarspilling nå etter ferien.

Vokste opp på Kirkenær i Grue kommune, Hedmark. Kanskje flere her på forumet også nå, eventuelt i nærheten? Har hatt 3 år på skolen i Porsgrunn og fikk til slutt dratt meg til Oslo om håp om band uten at det har blitt noe enda!

Jeg er ikke noe stort gitarvidunder, heller tvert imot. Jo lengre jeg holder meg vekk fra gitarspillinga, eller gitarspillinga holder seg vekk fra meg, jo mer må jeg lære på nytt. Jeg er mildt sagt av den typen gitarister som har utstyr langt over evnen til å bruke det fornuftig og bra. Det er nesten skammelig…
Utstyrsparken per i dag:

 • Martin HD-28 2010, kjøpt brukt i 2011. Ettermontert LR Baggs Anthem SL hos Backstage Musikk Sandvika av Morten. Låter knallbra!
 • Gibson Les Paul Standard 2001 Honeyburst, kjøpt brukt i 2008. Hadde og har fortsatt ettermontert SD ´59 pickups.
 • Gibson Les Paul Classic Custom 2011 Goldtop, impulskjøpt(!) ny desember 2011.
 • Marina Akustisk gitar kjøpt ny i 1995. Min første gitar.
 • Mesa Boogie Mini Rectifier, kjøpt ny på 4sound 2012-07-21, med Mesa Boogie 1x12” Rectifier kabinett. Var på let etter ny forsterker og falt pladask for denne, men f*** som den kosta også da.
 • Pedaltrain JR med Hardcase; Modtone Powerplant strømforsyning, Korg Pitchblack tuner, Dunlop Crybaby ZW, Visual Sound Route 66 Kompressor og overdrive, MXR Black Label Chrous.

Studio/inspillingspark som ikke har så mye med gitargreiene og gjøre:

 • Apple iMac 27” fullspec. (Ja maksimalt oppgradert for å lese VG, Facebook og Gitarnorge..)
 • Echo Audiofire 4 lydkort
 • KRK Rockit 5 monitorer med KRK Rokit 10S sub.
 • Røde NT-2A mikrofon

Jeg har hatt mye drit og knallbra utstyr også:

 • Gibson Les Paul Custom 1998 Cherry burst med balltre hals..
 • Peavey Rage 158 kombo som første forsterker med Squier strat for 14 år sida. Hadde vel dette i 5 år omtrent.
 • Hagstrøm Swede black, savner denne faktisk. Var en god hals.
 • Roland Cube 60
 • Marshall JCM2000 DSL100
 • Marshall JCM2000 1960AV
 • Marshall JVM410H
 • Marshall Silver Jubilee 2554 kombo
 • Orange Tiny terror( 3 ganger faktisk! Likte disse)
 • Orange Rocker 30 kombo
 • Orange PPC112 kabinetter( 2 stykker til Tiny terror og kjørte stereo)
 • Framus 2x12” V30 kab
 • Diverse THD Hotplates
 • Effekter aner jeg ikke.. MYE!
 • Diverse studio utstyr.

Som nevnt så har jeg alt for mye utstyr i forhold til hva jeg klarer å utnytte og det er skammelig etter å ha satt opp denne lista :unsure:

Jeg er på leit etter et band om dagen, så holder du til i Oslo så gi en lyd fra deg. Jeg tåler de fleste folk og aldre, men helst i sjangeren rock/metal(ikke svart/ekstrem/synth osv) og på min alder(26) -5år(21) til +50år.. Føler du deg voksen, er ferdig med utdanning og fast plassert på jordkloden med en alder på 20 så kan du jo sende ei melding da også..

Som kanskje noen vet eller husker så er jeg blodfan av det svenske bandet Hellacopters, og en ivrig vinyl-entusiast. Skal du selge noe sjelden utgivelse av Hellacopters kan det godt hende jeg betaler godt hvis jeg ikke har den, ta kontakt! Dukker nok igjen stadig opp innlegg i Vinyl tråden :wub:
Hører ellers på det meste av musikk innen rock og metal, men alt avhenger av humøret!

Det var litt om meg, igjen! Aktiviteten på forumet fra meg vil øke i både latterlig uvesentlige dårlige innlegg, og forhåpentligvis noen nyttige og givende innlegg! Tipper jeg bruker denne tråden til å oppdatere utstyrspark osv fremover jeg, så ikke steng den hvis den er stille i evigheter!

Den gamle tråden min: http://forum.gitarno...ret-med-bilder/ som ingen skal bruke lengre, administratorer kan gjerne stenge den!

Takk så lenge! Kanskje noen av oss snakkes! :)

Edited by siimen
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Välkommen tillbaka :) .

Takk! :)

...Tja, vi trenger en gitarist da, du kunne sikkert fått prøvd deg en øving eller 2. Må bare høre med gutta.

Det kunne vært gøy å prøve ja! Hvilket band? :)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Da har det gått ei uke siden jeg kjøpte min første ES. Lang letetid og mye prøving gjorde at jeg endte opp med dette vidunderet:

Gibson ES-347 1988. God slank hals og en virkelig player. Ibenholt gripebrett, pærlemor inlays og trippel binding på hodet. ES-335 sin over standard lignende en Les paul Custom for Les Paul eller hva man skal kalle det.

Sitter forøvrig en Gibson Angus Young pickup i neck og standard i bringe. Jeg vurderer et pickupbytte på denne gitaren til pickuper med coilsplit da denne gitaren har det originalt. Fjernet nå vel og merke.

Noen tips til pickups i en slik gitar?

IMG_1756.jpg

IMG_1754.jpg

Edited by siimen
Link to comment
Share on other sites

Veldig flott den der! Jeg ville ikke brydd meg om coilsplit, og prøvd noe i PAF-land ala Gibson Classic '57'ere. Burstbucker 1 og 2, Lollar Imperials eller noe i den dur. Det tror jeg ville blitt fett! :)

Link to comment
Share on other sites

hva med fks en SD phat cat i neck?. Jeg liker p90 i neck, mye kraftigere og rundere enn en strat-pup, men ikke fult så rund som en bucker. Temmelig knall på soloer :).

Rull ned på volum så har du en småhot singlecoil, til clean.

Edited by umy
Link to comment
Share on other sites

Veldig flott den der! Jeg ville ikke brydd meg om coilsplit, og prøvd noe i PAF-land ala Gibson Classic '57'ere. Burstbucker 1 og 2, Lollar Imperials eller noe i den dur. Det tror jeg ville blitt fett! :)

hva med fks en SD phat cat i neck?. Jeg liker p90 i neck, mye kraftigere og rundere enn en strat-pup, men ikke fult så rund som en bucker. Temmelig knall på soloer :).

Rull ned på volum så har du en småhot singlecoil, til clean.

Har kikket en stund på Suhr Doug Aldrich sine pickups til den ene Les paulen min. Vurderer å kjøpe inn ett sett med slike og teste i ES´n. Litt usikker på hvordan det blir, men tror det kan bli bra :)

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Da ble det gjort litt i kveld. Tok en shine og justering av Classic Custom..

IMG_2101_zps872d00d0.jpg

For dere som mener Classic Custom har for lyst lønnegripebrett så er det ikke mye jobb og legge litt Dunlop 02 på det for å få det mye mørkere. Vesentlig mørkere enn mitt rosewood på Standarden :) Ellers fikk den nye knotter også, gullfargede tophat. Skulle egentlig bytte sort mot krem plast på standarden, men det gjorde seg ikke med kremfarget mot den hvite bindinga desverre... Da blir det sort plast og pynt... Greit nok alikevel :)

Nye knotter, nye strenger(fra backstage tilbudet), olje gripebrett og full justering var veldig fint å få gjort på denna :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.