Web Analytics
Jump to content

Rosalie - innspill mottas med takk


CastorFiber
 Share

Recommended Posts

En venn og meg selv har spilt inn dette.

Det har vært veldig gøy, og rent teknikkmessig har vi vel ikke så mye å gå på. Bassister klager ofte på gitarister som tror de kan spille bass, her er det vel mest omvendt.

Vil du skryte, så velkommen til å gjøre det, har du innspill til miks, så fyr løs, det er minst like nyttig. Jeg/vi har mye å lære.

Klage? Gjerne, høyt og tydelig, så lenge det er konstruktivt. :)

https://dl.dropbox.com/u/20817/Rosalie_4.3.mp3

Bob Seger lagde denne sangen som en lettere syrlig hyllest til Rosalie Trombley, en dame som startet opp som sekretær på radiostasjonen CKLW. Den sendte på AM-nettet, med hele 50000 watt, og var en av dekraftigste stasjonene på østkysten av USA.

Sekretæren viste seg raskt å ha en veldig god nese for hva som slo an av musikk, og endte opp som "musikksmaklegende", noe sangen handler om.

Hun er delvis ansvarlig for at artister som Elton John, Alice Cooper, Earth Wind and Fire, Blood Sweat and Tears, Chicago, Areosmith og mange andre ble kjent.

Den var forresten bannlyst på stasjonens spillelister. For oss her i Europa er den vel mest kjent spilt av Thin Lizzy, som under sin ene Ameriketurne opptrådte med herr Seger. De dro opp tempoet kraftig, og blandet den ofte sammen med "Cowboy song".

Link to comment
Share on other sites

Den funker fint hos meg, får bare hørt gjennom laptopen så kan ikke si så mye om innspillingen men tøff og tight spilling :)

Husker kun denne sangen med Thin Lizzy, så jeg må nok sjekke ut Bob sin orginal versjon.

Hvem er det som synger på opptaket?

Link to comment
Share on other sites

Dette synes jeg var bra, Castor. Skal jeg sin noe om miksen, synes jeg først og fremst at vokalen blir litt for ullen. Savner litt topp og øvre mellomtone i den slik at den kutter bedre i miksen. Basstromma har for mye øvre- mellomtone/topp- klikk og skarpen er for slapp i fisken. Litt mer bunn i den kanskje? Ellers synes jeg både gitarer og bass stemmer bra i forhold til denne type låt. Ikke så langt unna Lizzy versjonen der.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er i det hele ikke så veldig fornøyd med vokalen. Verken framføringen, eller lyden på det. Har skrudd og skrudd.. Tror jeg ender opp med å spille den inn på nytt.

Ellers- takk for skryt.

Trommene er det Will Jones som har spilt inn, men manglende "godlyd" på trommene når det gjelder EQ må jeg nok stå for selv. Har ikke hørt på miksen noe annet sted enn på studiomonitorene.

Vil forresten passe på å anbefale trommisen. Han er veldig kurant å jobbe med, og spiller som dere hører, bra og tett. Jeg hadde ikke trodd at det skulle bli så enkelt å få "framdrift" på kompet når vi aldri har møtt trommisen, men han lagde et trommespor som er veldig enkelt å spille til.

Link to comment
Share on other sites

Synes leadlyden var litt lav ift. komp. Gitarlyden var IMO heller ikke så mye å hoppe i taket over. Vokalen var jo mye rart, men tror mye kan gjøres bedre i et nytt take.

Ellers synes jeg det var en god innspilling. Dere har fanget TL-stemningen synes jeg.

Edited by Kossoff
Link to comment
Share on other sites

Trommene "kjøpte" jeg fra England, som sagt, og anbefaler det veldig. I motsetning til "datatrommer" var dette faktisk veldg enkelt og godt å spille til. Vi har spilt inn "boys are back" også, og den har jo en triolfeeling som kan være vanskelig å få rette "husken" på, men han leverte et godt trommespor ut fra et relativt elendig demo-opptak.

Brukeren hans er Beat Poet. Han er, synes jeg, rimelig, og har en raus kvantumsrabatt.Veldig bra å jobbe med. Som et eksempel- jeg hadde ikke lest betingelsene hans godt nok, og ba om en ny miks av trommene. Det sendte han over, helt gratis, selv om jeg tilbød meg å betale for ekstraarbeidet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.