Web Analytics
Jump to content

Anbefaling - Budsjett-amp til metall/hardrock


sekova
 Share

Recommended Posts

Heisann!

Ser etter en amp i 5000kr sjiktet. Ønsker meg en amp med kraftig, feit vreng i, godt med bunn, egnet til tight riffing. Skal brukes i øvingsrom med høylydt trommis, og ellers på gigs og litt i studio fra tid til annen.

Har sett på en Brukt Engl Screamer 50 combo, Bugera 6260/6262 topp med 2x12 eller 4x12 kab, men har lite mulighet til å teste disse.

Har ellers en jmp-1 preamp liggende, som jeg fikk billig en gang og ikke har fått testa fordi jeg ikke har en poweramp. Jeg har skjønt det sånn at Stephen Carpenter i Deftones bruker denne med et 9200 eller EL34 100/100 slutttrinn, og han har jo finfin lyd. Veit bare ikke hva av det han spiller som er lagd på dette oppsettet.

Lurer på om noen har erfaringer med noe av dette. Tar ellers gjerne imot andre anbefalinger på amp :)

(Evt kan jeg finne på å bytte bort jmp-1 preampen med mellomlegg hvis noen som ser denne tråden har en amp jeg kan være interessert i.)

Edited by sekova
Link to comment
Share on other sites

Hei, det er vel meg du har vært i kontakt med angående Engl Screamer combo'en. Jeg velger å kvitte meg med den for at jeg foretrekker lukket kabinett til hard rock og metal. Utifra beskrivelsen din tror jeg du er ute etter mye det samme som meg; topp/racksystem + kabinett (utenom at jeg håper at mitt budsjett klarer en passe feit Engl eller EVH 5150). Jeg har ikke prøvd JMP-1 selv, men den har vel generelt godt rykte og mange store gitarister har sikkert hatt den i rack'et sitt.

Kvaliteten på Bugera og andre "budsjett"-amper finnes det vel en hel del tråder på fra før av her på forumet.

Hvis du allikevel skulle være interessert i Screamer'en kan JMP-1'en være interessant som delbetaling, men det kan vi eventuelt ta på PM/mail.

Link to comment
Share on other sites

Du kan også sjekke ut Laney Ironheart i den prisklassen. Eg gjekk for 60 w toppen etter at eg solgte min Engl Screamer combo tidligere i år.

Angrer ikkje på det, sjølv om Screameren er ein grom amp med masse gain.

Link to comment
Share on other sites

peavey 6505+ 1x12 comboen går for under 5000 for tiden....og den spiller HØØØØØØYT:) Lukket bakside på denne comboen, så den gir tight lyd til metal (hvis det er det du spiller da:). Rå gain har den også. Alternativt kan du finne Blackstar HT club 40 til ca 5000 på bruktmarkedet. Vi er vel flere her på forumet som synes denne comboen er "Bang for the buck".

Link to comment
Share on other sites

Kunne sett på den Peavey-comboen ja...er jo rimelig, og låter nok fett. Ellers var jeg og prøvespilte en Dual Rectifier i går, og fikk et plutselig behov for å leve på knekkebrød og selge litt utstyr :) Det er kanskje det råeste jeg har hørt av hi-gain! Noen som veit hvordan de gamle er i forhold til den nye med tre kanaler? Låter de stort sett likt, bortsett fra en manglende kanal?

Link to comment
Share on other sites

hehe....se der ja...begynner å høres ut som jeg gjorde her i mars etter å ha testa dual rectifier;)

Har du sjekka Mini Rectifier? 25 watter utgave av Dual Rectifier (tror jeg...). Låter jækla bra, og den tapper jo lommeboka litt mer moderat (ca 10 000,- for toppen). 25 rør watt spiller rimelig høyt, eneste er at den kanskje brekker litt tidlig på clean. Plugger du inn denne på et solid kabinett så funker det godt på øving. Mesa er jo kongen på haugen (etter min ydmyke mening;) Hadde jeg hatt litt bedre råd så hadde jeg garantert gått for mesa her i vår:)

Link to comment
Share on other sites

Det er faktisk utrolig hvor høyt en røramp på rundt 20W kan spille. Jeg har spilt på en del røramper opptil 120W, og eier nå en på 18W og en på 50W.Begge spiller grisehøyt. Men det er som regel en smule mer bunn jo høyere opp i wattstyrke man går.

Sjekk ut Orange Thunder eller Rocker 30 hvis du kommer over en. Ellers har jeg bare god erfaring med ENGL Screamer. Allsidig amp som funker til det aller aller meste, dersom du kommer over en til 5k. Av billigamper, så stiller Laney ganske høyt også :)

Se også etter en brukt Marshall JVM combo.

Ta vare på sluttrinnet ditt. Du kan alltids prøve å koble den opp mot rørampen dersom du kjøper en amp med f.x-loop. Liker du hvordan den låter, kan du alltids selge ampen og kjøpe et sluttrinn.

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

hehe....se der ja...begynner å høres ut som jeg gjorde her i mars etter å ha testa dual rectifier;)

Har du sjekka Mini Rectifier? 25 watter utgave av Dual Rectifier (tror jeg...). Låter jækla bra, og den tapper jo lommeboka litt mer moderat (ca 10 000,- for toppen). 25 rør watt spiller rimelig høyt, eneste er at den kanskje brekker litt tidlig på clean. Plugger du inn denne på et solid kabinett så funker det godt på øving. Mesa er jo kongen på haugen (etter min ydmyke mening;) Hadde jeg hatt litt bedre råd så hadde jeg garantert gått for mesa her i vår:)

Har du testa mini rectifier med ett 4x12 på øving? Eventuelt mindre kabinetter? Lurte litt på om den overdøver en ivrig trommis eller om det blir for lite...

Link to comment
Share on other sites

Veit ikke hvordan du skrur ampene dine Simen men 25 Mesawatt spiller høyt. Har ikke prøvd nevnte amp her men har prøvd Mesa 20/20 og 50/50 og begge låter grisehøyt gjennom mitt 2x12" i hvertfall.

Bruker nå om dagen en 22 watts topp gjennom 1x12" og det holder i massevis for å høres gjennom trommer og bass.

Så lenge du plasserer kabinettet i hørehøyde da.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenkte mer på clean headroom på forsterkern egentlig.. Mine tidligere 25W, 30W og 50W 1x12" komboer var ikke noe problem med vreng, men clean headroom var litt mer problematisk.. brukte det skjelden alikevel men..

Link to comment
Share on other sites

vel, jeg for min del testa Mesa toppen på 4x12 cab i et mindre rom på en musikksjappe i Tyskland. Ikke noe band. For å si det sånn så synes jeg at jeg fikk betydelig mere volum og trøkk i lyden på den toppen med kabinett enn jeg gjør på Blackstar comboen min som er på 40 watt (og den spiller jævlig høyt). Med trøkk så mener jeg at det virkelig var bunn og tyngde i lyden, ikke den der evinnelige skingrende kombohylinga. Har vel mye med kabinettet å gjøre. Det er som de skriver på en del forum at den duger mer enn nok på øving og mindre gigs hvis den kjøres gjennom 4x12, men at den brekker litt for tidlig på clean når du guffer på. Men du har et poeng i at den burde vært testa sammen med band for å virkelig få vurdert lydnivået.

Dette med brekkinga på clean må jeg være ærlig å si at jeg ikke reflekterte så mye over, da det ikke er et problem for meg som aldri spiller clean. Uansett så er det jo et kjent problem med lav-watts amper og headroom.

må nesten bare slenge med en link:

Edited by ErikKlæptn
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.