Web Analytics
Jump to content

Greenfield Guitars, tips og techs...


Norstorm

Recommended Posts

Det mest sinnsyke jeg har spilt på var en Taylor som var så dyr at lommeboka skalv i rævlomma mi i ett kvarter etter jeg satt fra meg gitaren..

Jeg startet min karriere som gitarist da jeg var 8-år gammal, da mor tvang meg til klassiske leksjoner.. så naturlig nok er det teknikker jeg har tatt med meg i den elektriske verden.. Jeg har enda interesse over akustiske instrumenter, og her hadde jeg håpa på litt hjelp..

Dette gjelder Michael Greenfield sine gitarer... ER det noen her som har prøvd en eller flere av dem, uavhengig av modell?

Jeg vet han har bygd en del gitarer til bigshot artister som Andy McKee, og greier, men..

Jeg har aldri prøvd en sånn gitar, og må liksom gjøre vurderinger utifra specs. (Stoler aldri på endorsed reklamer før jeg har prøvd varen selv).

Men jeg funderer på om det er noe bak "hypen" til Greenfield gitarene.. Er de så fantastiske i lyd og kvalitet at det er verdt prisen og ventetida?

thx..

Link to comment
Share on other sites

vet ingenting om disse gitarene. tror knapt jeg hadde hørt navnet før nå:) desverre

Herlig svar... Matnyttig.

Nyvel, jeg har spilt på en sånn et par ganger, da jeg har en fjern slektning som besitter en slik en. Lettspilt, og utrolig feit tone. Likte den umiddelbart. Dessuten er de jo lagd i Montreal. Verdens beste by. :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg var nettopp i Sverige og så Don Ross, Brooke Miller og Jimmy Wahlsteen live. Da fikk jeg hørt hvordan hhv Beneteau, Greenfield og Larrivee-gitarer låter, og jeg må si Greenfield-gitaren til Brooke Miller låter helt fantastisk. Har også sett Andy McKee live i Køben og det låt helt rått live. Så ja.. Det er noe i det.. Greenfield ønsker kun å bygge unike gitarer med den beste lyd som er mulig å få ut av treverket..

Link to comment
Share on other sites

Noen som vet hva slikt koster...??

Eneste jeg finner er liksom minimum $5000 depositum ved bestilling :S

Dette er sakset fra Greenfield sin side:

How to buy

Price $8,500

Florentine cutaway + $500

A non-refundable deposit of $500 is required when you place your order. Your deposit will be applied toward the final invoice.

Dette er prisen på en GF Model, dvs. en mer "standard" pakke hvor det ikke er spørsmål om spesielle custom forbedringer.

Hvis denne modellen er hva du er på jakt etter så blir det vel i underkant av 60.000,- inkl frakt + importavgifter.

Dette betyr vel at custom gitarene er i prisklassen 60.000,- og oppover etter som hvilke ulike "refinements" man vi ha i gitaren.

Edited by Z0S0
Link to comment
Share on other sites

Helt sikkert verdt pengene... :blink:

Trenger da ikke fet kassegitar, det holder med noe gammalt skrot!

1274980427.0232.willie_guitar.jpg

gammelt skrot og gammelt skrot..det der er jo selveste "Trigger". Vært gjennom en brann og et lang liv påscenen:)
Link to comment
Share on other sites

Dette er sakset fra Greenfield sin side: How to buy Price $8,500 Florentine cutaway + $500 A non-refundable deposit of $500 is required when you place your order. Your deposit will be applied toward the final invoice. Dette er prisen på en GF Model, dvs. en mer "standard" pakke hvor det ikke er spørsmål om spesielle custom forbedringer. Hvis denne modellen er hva du er på jakt etter så blir det vel i underkant av 60.000,- inkl frakt + importavgifter. Dette betyr vel at custom gitarene er i prisklassen 60.000,- og oppover etter som hvilke ulike "refinements" man vi ha i gitaren.

Da for du gi en url, for det der fant jeg ikke.. Jeg fant andre priser :S

Link to comment
Share on other sites

Og sier litt om kvaliteteten til Martin gitarene ;)

willie nelson nekter å bytte ut gitaren også...han sier gitaren er en så stor del av seg at hvis han mistet den kunne han like gjerne slutte som artist Edited by gage1103
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.