Web Analytics
Jump to content

Bassforsterker og gøye pedaler trengs!


madselias
 Share

Recommended Posts

Hei! Trenger en bra bassforsterker! Har noen noe idéer? Jeg ser på forsterker fra 2-4500 kr. Jeg trenger en allsidig forsterker, for jeg spiller litt metal, men også mye helt rolige sanger. Jeg liker dype toner og en rungende bass. Jeg er i utgangspunktet nybegynner, men jeg skal komme meg opp et nivå nå. Jeg skal nemlig begynne på musikklinja, og da føler jeg at jeg går opp et hakk. Bassgitaren jeg har er G&L L2500 (kan forresten anbefales!!)

Noen som kan gi eksempler?? På forhånd, takk.

Jeg ser også etter noen gøye effektpedaler. Hva burde jeg ha til rolige sanger, og til hard rock osv. Jeg har en Onkart Grompedal (distortion) http://www.onkartgromt.no/index.php/products/grombass..

Kan noen hjelpe meg her også, har nemlig ikke så mye peiling... Er overdrive bra? EQ? Kompressor??

Mvh, Mads Elias Tønnessen

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Hvordan liker du OnkartGrompedalen? Har alltid hatt lyst å prøve en siden eg så de fremmet nynorsken!

På pedalbrettet mitt har eg en overdrive, kompressor, envelopefilter og en synthbass. I tillegg har eg også en oktavpedal på vei. Det er masse å velge mellom så det blir litt opp til deg å finne pedaler som du liker og som du tror du kan bruke på en bra måte. Ta en kikk på denne linken der en kar går ganske grunnleggende gjennom pedalbrettet sitt og viser med lyd hva de ulike pedalene gjør. http://www.bassplayer.com/video.aspx?bctid=617164232001&bclid=27964998001&section=2

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Hvordan liker du OnkartGrompedalen? Har alltid hatt lyst å prøve en siden eg så de fremmet nynorsken!

På pedalbrettet mitt har eg en overdrive, kompressor, envelopefilter og en synthbass. I tillegg har eg også en oktavpedal på vei. Det er masse å velge mellom så det blir litt opp til deg å finne pedaler som du liker og som du tror du kan bruke på en bra måte. Ta en kikk på denne linken der en kar går ganske grunnleggende gjennom pedalbrettet sitt og viser med lyd hva de ulike pedalene gjør. http://www.bassplaye...98001&section=2

Lykke til!

Tusen takk for info. Onkart Gromten er veldig kul! Hvis du liker å spille Muse, er den genial. Lager en veldig kul og vill fuzz lyd. Er genial på sine områder mener jeg. I tillegg er det dritkult at den er på nynorsk!! Groms, kvassleik, lydmengd osv.

Har du noen forslag til merker jeg kan kjøpe av overdrive, kompressor osv... ??

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Jeg anbefaler deg å ikke ha for mange effekterpedaler, men noen kan være interessant! Hvis du skal ha en overdrive-pedal så anbefaler jeg Darkglass b3k eller b7k på det sterkeste! Og en tuner er kjekt :) Jeg har en EHX micro synth bass til salgs. Det er en fin demo/review av Ed Friedland her hvis du er interessert i hvordan den høres ut:

Låter kjempetøft, og kan brukes til ren octave-pedal eller ren envolope-filter hvis det er ønskelig

Link to comment
Share on other sites

Jeg anbefaler deg å ikke ha for mange effekterpedaler, men noen kan være interessant! Hvis du skal ha en overdrive-pedal så anbefaler jeg Darkglass b3k eller b7k på det sterkeste! Og en tuner er kjekt :) Jeg har en EHX micro synth bass til salgs. Det er en fin demo/review av Ed Friedland her hvis du er interessert i hvordan den høres ut:

Låter kjempetøft, og kan brukes til ren octave-pedal eller ren envolope-filter hvis det er ønskelig

Jeg har vært nyskjerrig på den der lenge, jeg tror den kan komplementere sounden min i bandsetting veldig godt... Hvor mye skal du ha for din?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.