Web Analytics
Jump to content

Snart NGD:-)


Byljer

Recommended Posts

Bestemte meg for en tid tilbake for at jeg skulle ha en back-up Tele, og fant etter hvert en Esquire (Telecaster med kun en pick up). Etter litt om og men har jeg endt opp med en ny hovedgitar, og har solgt min "gamle" Tele for å finansiere (hørt'n før?). Esquire'n er iferd med å bli omgjort til en "Springsteen No. 1 Tribute", og går alt etter "the cunning plan" vil jeg få den overlevert i Oslo den 21. juli..........før Springsteenkonserten den kvelden :D Har fått høre fra en amerikaner på TDPRI, som nylig har holdt og sett den ekte varen samt en Custom Shop relic lagd for Springsteen selv, at fargen på "min" stemmer veldig bra, og det lover jo godt :)

Før og etter bilder....

Link to comment
Share on other sites

Blir spennende å se sluttresultatet, kunne svært gjerne tenkt meg en tilsvarende.

Er det samme gitaren på alle bildene og isåfall; hvorfor er den så mørk på siste bilde?

Det er samme gitar på alle bildene ja. Den har blitt strippet for nitrolakk pga. litt feil farge, og ny nitrolakk er påført ut ifra dagens originale no. 1. Her overlates ingenting til tilfeldighetene :D

Legger ved et bilde av No. 1 for sammenligning.....

Link to comment
Share on other sites

Springsteens Tele er satt sammen av en 1954 Tele kropp og en 1957 Esquire hals (noe uklarhet mht. årstallene her), og det står Fender Esquire på hodet. Springsteen spiller mao. på en Partscaster :P Jeg valgte å beholde gitaren som Esquire pga. at jeg veldig sjelden bruker neck pup, samt at Esquire'n har en tre-veis vender hvor pos. 1 er pup helt uten tonekontroll, pos. 2 er med tonekontroll og pos. 3 er den typiske Esquire "wiringen" med "cooked wah" (bassy, jazzy sound :P ). I tillegg slipper jeg at neck pup magneten "drar" i strengene og hindrer "sustain".

Link to comment
Share on other sites

Det er nok akkurat samme utfresning i en Esquire som det er i en Telecaster.

Der kan man se, det er ikke alltid barebare å anta ting. Da har jeg lært en ny ting i dag også. :)

Jeg har hørt om Steinberger, altså gitarer uten headstock, men det å droppe halsen fullstendig, det er vel å dra det litt vel langt? ;)

Hehehe, ja, at jeg presterte å skrive halslomme... Trur jeg skal ta kvelden.

Link to comment
Share on other sites

:D

Jeg takker og bukker for slurvefeilen.

Tilbake til topic.

Har du kjøpt gitaren i USA, eller her i Norge (for så å bli sendt til USA)?

Mener å dra kjensel på gitaren på de første bildene....

Anyway, kult prosjekt dette.

Edited by Truckstop Chuckie
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
  • Her var det jo overveldende mye respons  Uansett, jeg tenker jeg ender opp med MusicNomad Guitar One og mikrofiber til gitarkroppen, og satser på at det holder i første omgang. Så får man heller se senere, kanskje det ikke trengs mer enn det Så har jeg tre forskjellige rengjøringsartikler til gripebrettet, blir vel å teste D'Addario (Planet Waves?) Lemon Oil snart. Dette skal bli veldig interessant, har aldri prøvd å skikkelig rengjøre et rosewood fretboard før
  • Hei, jeg har nylig oppdaget PRS. Startet dette eventyret med en SE Standard 24 (fra 2018, tror jeg det er), som, imo, er en grei gitar. Det blir nok flere PRS etterhvert Kan også opplyse om at jeg har solgt alle Ibanezene jeg hadde, så jeg er vel muligens ikke noen IbanezFanatic nå.. Uansett, generelt når det gjelder rengjøring så kan det vel holde med å tørke av med en (fuktig?) mikrofiberklut, men har noen noe tips til hva man kan polere med? For å få bort riper og swirls. Skjønner forskjellige PRS har forskjellig finish men noen som har noen generelle råd? Og kan man bruke vanlig carnauba bilvoks (evt hybridvoks) på gitaren? Eller er det noe man skal holde langt borte? Ja, jeg vet det finnes et PRS rengjøringssett.. Og ja, jeg vet hvordan man bruker Google 👍
  • Det er dog vanlig Studio med gloss lakk og humbuckere. Usikker på hva p90s og faded finish har å si.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.