Web Analytics
Jump to content

Preamp til lydkort


Ichi

Recommended Posts

Har et Line 6 UX2 lydkort, men syns gitaren og vokalen får for lite trøkk inn enkelte ganger. Inngangsnivået er ganske lavt. Må også bruke mye kompressor og gain på på vokal som også drar med seg støy, og gitaren er nokså tam på lave volum. Prøvde igjen å koble til det gamle Edirolkortet som har en tubesimulator og masse gain, et UA-4FX, men det lager noe sinnsykt med hvit støy uten noen fornuftig grunn, rett og slett ubrukelig er det.

Vurderer å plassere en Presonus Tubepre mikkpreamp foran UX2en, noen som veit om det vil gjøre det bedre?

Link to comment
Share on other sites

Fant Presonus Bluetube DP V2 hos Belco, og den er herved bestilt. Skal bli spennende å se hva dette gjør for både vokallyd og gitarlyd. UX2 lydkortet mitt har separate innganger for mik og gitar, så det er veldig praktisk med dobbel preamp. Da slipper jeg å bytte ledninger hele tiden. Veldig greit til trubadurspilling også med mikk og akustisk gitar.

Link to comment
Share on other sites

Jepp, skal se om jeg får laga noen lydeksempler.

Naboen klaga over lav output og metallisk klang fra den nye Martin 12-strengern med Fishman mikksystem når han kjørte den direkte i mikser, så dette kan være en løsning på det med. Får vel teste det også.

Link to comment
Share on other sites

Fikk preampen i går, og etter innledende testing er det akkurat det jeg var ute etter.

Var først på nippet til å pakke den sammen igjen på grunn av mye støy, kobla XLR til jack til instrumentinngangen på lydkortet (Har to balanserte mikkinganger og to jack ubalanserte instrumentinganger som velges via lydkortet). Bare jeg holdt jacken fra preampen nær lydkortet kom det en fryktelig summing.

Det ordna seg kjapt da jeg brukte balansert utgang via XLR til balansert mikkingang på lydkortet, støyen er minimal og det er stoooort headroom på gain før den klipper. Kan kjøre både gitar, bass og mikk så høyt jeg vil inn på lydkortet og få skikkelig trøkk. Kjører jeg høy gain på gitar via ampsimulator får jeg en lyd som ligger mye nærmere en mikka forsterker enn før. Har mye høyere gainnivå på mikk, og i stedet for å kjøre gain på mikken skyhøyt for å få nok signal med lydkortet kan jeg nå regulere dette med preampen. Med gain på rundt 50% på preamp og lydkort fanger mikken opp absolutt alt av lyd uten elektronisk støy. Med kun lydkortet fikk jeg mye støy med på kjøpet når jeg skrudde såpass høyt. Ved å kombinere gaininnstillingene kan man da få både myk og hard lyd etter ønske, og bruke mer subtile kompressorinnstillinger og andre effekter for en mer naturlig lyd.

Det er vel heller ingen tvil i at mikkpreampene på Bluetuben er bedre enn på UX2-lydkortet, jeg får større og luftigere lydbilde i toppen og mer fokus med høyere gain. Siden jeg har to mikkinganger på lydkortet kan jeg framdeles kjøre gitar direkte inn via instrumentinngangene, og dette gir meg ekstra fleksibilitet. :)

Har også noen negative ting å bemerke foreløpig:

-Ingen av/ på knapp...

-Krever balanserte innganger fra preamp til lydkort/ mikser, hvis ikke blir det for mye støy.

-Rørdelen har begrensa effekt, i stedet for å varme opp signalet gir den en lett drive. Funker på enkelte ting som bass, munnspill og enketle gitar og vokalinnstillinger, men kan ikke sammenlignes med en høyvolts rørpreamp. Å varme vokal og gitar med VST-plugins funker bedre om man er ute etter det. Siden det ikke var hovedfokuset mitt gjør ikke dette så mye, men det er vel typisk for lavvolts rørpreamper å oppføre seg slik. Nå skal vel reøret også kjøres inn, så det er mulig det blir bedre etter hvert.

-Litt tynn lyd på gitar kontra instrumentinngangen på lydkortet, men det kan også komme av reinere signal. :D

Vurderer å oppgradere til en Art Pro MPA-II etterhvert, den har fått mye skryt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.