Web Analytics
Jump to content

Preamp til lydkort


Ichi
 Share

Recommended Posts

Har et Line 6 UX2 lydkort, men syns gitaren og vokalen får for lite trøkk inn enkelte ganger. Inngangsnivået er ganske lavt. Må også bruke mye kompressor og gain på på vokal som også drar med seg støy, og gitaren er nokså tam på lave volum. Prøvde igjen å koble til det gamle Edirolkortet som har en tubesimulator og masse gain, et UA-4FX, men det lager noe sinnsykt med hvit støy uten noen fornuftig grunn, rett og slett ubrukelig er det.

Vurderer å plassere en Presonus Tubepre mikkpreamp foran UX2en, noen som veit om det vil gjøre det bedre?

Link to comment
Share on other sites

Fant Presonus Bluetube DP V2 hos Belco, og den er herved bestilt. Skal bli spennende å se hva dette gjør for både vokallyd og gitarlyd. UX2 lydkortet mitt har separate innganger for mik og gitar, så det er veldig praktisk med dobbel preamp. Da slipper jeg å bytte ledninger hele tiden. Veldig greit til trubadurspilling også med mikk og akustisk gitar.

Link to comment
Share on other sites

Jepp, skal se om jeg får laga noen lydeksempler.

Naboen klaga over lav output og metallisk klang fra den nye Martin 12-strengern med Fishman mikksystem når han kjørte den direkte i mikser, så dette kan være en løsning på det med. Får vel teste det også.

Link to comment
Share on other sites

Fikk preampen i går, og etter innledende testing er det akkurat det jeg var ute etter.

Var først på nippet til å pakke den sammen igjen på grunn av mye støy, kobla XLR til jack til instrumentinngangen på lydkortet (Har to balanserte mikkinganger og to jack ubalanserte instrumentinganger som velges via lydkortet). Bare jeg holdt jacken fra preampen nær lydkortet kom det en fryktelig summing.

Det ordna seg kjapt da jeg brukte balansert utgang via XLR til balansert mikkingang på lydkortet, støyen er minimal og det er stoooort headroom på gain før den klipper. Kan kjøre både gitar, bass og mikk så høyt jeg vil inn på lydkortet og få skikkelig trøkk. Kjører jeg høy gain på gitar via ampsimulator får jeg en lyd som ligger mye nærmere en mikka forsterker enn før. Har mye høyere gainnivå på mikk, og i stedet for å kjøre gain på mikken skyhøyt for å få nok signal med lydkortet kan jeg nå regulere dette med preampen. Med gain på rundt 50% på preamp og lydkort fanger mikken opp absolutt alt av lyd uten elektronisk støy. Med kun lydkortet fikk jeg mye støy med på kjøpet når jeg skrudde såpass høyt. Ved å kombinere gaininnstillingene kan man da få både myk og hard lyd etter ønske, og bruke mer subtile kompressorinnstillinger og andre effekter for en mer naturlig lyd.

Det er vel heller ingen tvil i at mikkpreampene på Bluetuben er bedre enn på UX2-lydkortet, jeg får større og luftigere lydbilde i toppen og mer fokus med høyere gain. Siden jeg har to mikkinganger på lydkortet kan jeg framdeles kjøre gitar direkte inn via instrumentinngangene, og dette gir meg ekstra fleksibilitet. :)

Har også noen negative ting å bemerke foreløpig:

-Ingen av/ på knapp...

-Krever balanserte innganger fra preamp til lydkort/ mikser, hvis ikke blir det for mye støy.

-Rørdelen har begrensa effekt, i stedet for å varme opp signalet gir den en lett drive. Funker på enkelte ting som bass, munnspill og enketle gitar og vokalinnstillinger, men kan ikke sammenlignes med en høyvolts rørpreamp. Å varme vokal og gitar med VST-plugins funker bedre om man er ute etter det. Siden det ikke var hovedfokuset mitt gjør ikke dette så mye, men det er vel typisk for lavvolts rørpreamper å oppføre seg slik. Nå skal vel reøret også kjøres inn, så det er mulig det blir bedre etter hvert.

-Litt tynn lyd på gitar kontra instrumentinngangen på lydkortet, men det kan også komme av reinere signal. :D

Vurderer å oppgradere til en Art Pro MPA-II etterhvert, den har fått mye skryt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.