Web Analytics
Jump to content

Gammel 60-talls japaner


Ichi

Recommended Posts

Fikk med meg min onkels gamle gitar for vedlikehold og testing, det er en -65 eller -66 Guyatone LG145T. Fant faktisk ikke noe info om akkurat denne modellen, så jeg antar at den er ganske sjelden. Merket er ikke så kjent i dag, men back then var det en rimelig kvalitetsgitar som snudde opp ned på billigmarkedet i USA og England på slutten av 50-tallet og begynnelsen av 60-tallet og ble kopiert av blant anna Burns. Det meste virker veldig solid på denne kameraten. Tremoloen er lik en Bigsby bortsett fra at den har strengehull i selve stanga og ikke pins. Virker mykere og mer nøyaktig enn en Bigsby, faktisk.

dsc00261oj.jpg

Gitaren er i veldig god stand med nærmest feilfri lakk, men krommen bærer preg av alderen. Oppfiksinga var stort sett å ta den fra hverandre helt og tørke av den grundig med en fuktig klut, var jo nesten 50 år med støv og avleiringer, spesielt på halsen. Det var litt verre med elektronikken, potene skurra litt på grunn av oksidering og det var noen loddinger som var veldig dårlige. En halvtime med elektronikkspray og loddebolt gjorde susen, og alt funker nå perfekt. Den er nå oppstrenga med 12-52 Flatwound Chromes, tilnærma like strenger som de som satt på, og er forholdsvis lettspilt tross strengetykkelsen.

Den har bryter for hver pickup, tonehjul, bass- og trebleforsterker for hvert pickuppar, og det virker også som om den andre volumkontrollen også har toneeffekt når bare et pickuppar er aktivert. Var mye rart bak dekselet. :D Mange tonekombinasjoner man kan skru seg til her, ja.

dsc00265z.jpg

Liker headstocken, den er ca 5 cm lengre enn en CBS Fender.

dsc00263dj.jpg

Den har varm, kraftig og typisk 60-tallslyd, funker også bra til jazz. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.