Web Analytics
Jump to content

Gammel 60-talls japaner


Ichi
 Share

Recommended Posts

Fikk med meg min onkels gamle gitar for vedlikehold og testing, det er en -65 eller -66 Guyatone LG145T. Fant faktisk ikke noe info om akkurat denne modellen, så jeg antar at den er ganske sjelden. Merket er ikke så kjent i dag, men back then var det en rimelig kvalitetsgitar som snudde opp ned på billigmarkedet i USA og England på slutten av 50-tallet og begynnelsen av 60-tallet og ble kopiert av blant anna Burns. Det meste virker veldig solid på denne kameraten. Tremoloen er lik en Bigsby bortsett fra at den har strengehull i selve stanga og ikke pins. Virker mykere og mer nøyaktig enn en Bigsby, faktisk.

dsc00261oj.jpg

Gitaren er i veldig god stand med nærmest feilfri lakk, men krommen bærer preg av alderen. Oppfiksinga var stort sett å ta den fra hverandre helt og tørke av den grundig med en fuktig klut, var jo nesten 50 år med støv og avleiringer, spesielt på halsen. Det var litt verre med elektronikken, potene skurra litt på grunn av oksidering og det var noen loddinger som var veldig dårlige. En halvtime med elektronikkspray og loddebolt gjorde susen, og alt funker nå perfekt. Den er nå oppstrenga med 12-52 Flatwound Chromes, tilnærma like strenger som de som satt på, og er forholdsvis lettspilt tross strengetykkelsen.

Den har bryter for hver pickup, tonehjul, bass- og trebleforsterker for hvert pickuppar, og det virker også som om den andre volumkontrollen også har toneeffekt når bare et pickuppar er aktivert. Var mye rart bak dekselet. :D Mange tonekombinasjoner man kan skru seg til her, ja.

dsc00265z.jpg

Liker headstocken, den er ca 5 cm lengre enn en CBS Fender.

dsc00263dj.jpg

Den har varm, kraftig og typisk 60-tallslyd, funker også bra til jazz. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å si eksakt slik markedet er nå. Dette er en ganske ok gitar laget i Canada av en anerkjent produsent, men siden det ikke er et navn som folk kjenner godt nok til går de ofte for mye mindre enn de kan være verd. Om den er satt opp ok, og lyden er god tror jeg Audun er ca der det ligger. Om kjøper må bytte strenger, justere action og hals og generelt sette den i stand igjen tror jeg fort du får maks 1500,- dessverre. 
  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.