Web Analytics
Jump to content

Alternativ til Fender Bassman.


Kossoff

Recommended Posts

Jeg testet en tidl. Silver face modell. Jeg er også veldig klar over at JTM45 eksisterer og har lenge også ønsket meg en slik. Men jeg liker at det er litt mer clean headroom i en bassman. Men alternativer er det jeg leter etter. Prisen på en original bassman er litt over mitt budsjett.

Link to comment
Share on other sites

De originale SF Bassman-toppene er da ikke så avskrekkende i pris de? Har sett en del av de på FINN til 5-7k (både senere SF (dog uten master volume) og tidligere som modellene i overgangen fra BF til SF).

I mine ører er det lite som slår en Fender Bassman når det gjelder cleanlyd.

Link to comment
Share on other sites

Tror ikke jeg betalte mer enn 8k for min '65 BF. To kanals toppen min er en BF Bassman på kanal 1 og en Tweed Bassman/JTM45 på kanal to. Funker fint det ass, men BF kanalen er endel brightere.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker en 59' Bassman LTD (RI) har bytta ut de to nederste elementene med Celestion G10 Vintage.

Det låter veldig bra i mine ører. Jeg patcher normal 2 til bright 1 og mixer de to "kanalene"

Den spiser pedaler til frokost, særlig etter at jeg bytta de to nederste elementene, de øverste er Jensen P-10R.

4x10 låter tøft!

Link to comment
Share on other sites

Heisann,

Bassman er fine saker. Jeg vet ikke hva slags budsjett du opererer med, eller hvilken type bassman som har overbevist deg. Men du kan jo se litt på priser og alternativer hos denne karen http://littledawgamps.com/. Han har bygget en 5f6a bassman (59 tweed) til meg og den leverer clean og OD i lange baner i tillegg til at den spiser pedaler dagen lang hvis du ønsker det. Ulempene finnes. Den er grasalt tung!! Jeg kjører kombiløsning, men vurderer sterkt å få putta chassiset i eget kabinett. Dessuten spiller den altfor høyt. Jeg har et dempeledd og det hender jeg kobler ut to av høytalerene også. Hvis det er interessant så skriv en mail til Jim eller ta en telefon. Han er hyggelig, digger ampprat og er løsningsorientert. Tror også han har jobbet med en slags "minibassman" i det siste.

edit: skrivefeil

Edited by Ptr
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.