Web Analytics
Jump to content

MIDI-volum fra Roland TD-11k inn i Pro Tools/Superior Drummer


Dellers
 Share

Recommended Posts

Har akkurat fått satt opp et splitter nytt sett Roland TD-11KV elektronisk trommesett, og det fungerer helt finfint for seg selv. Når jeg derimot kobler det opp til Pro Tools med Superior Drummer opplever jeg at volumet er veldig lavt, slik at det låter spinkelt. Finnes det noen måte å få det til å bli kraftigere? Skarpen blir døll, og basstromma er ikke hørbar engang slik det er nå, og opptak er utelukket. Som sagt fungerer det bra å spille med de innebygde lydene for øvingens del, og man trenger da ikke å slå så fryktelig hardt for å få bra med punch. Noen som har noe tips? Hele poenget med kjøpet mitt er jo å få det kobla opp mot Superior Drummer...

Edited by Dellers
Link to comment
Share on other sites

Jeg kjenner ikke Roland TD-11k eller Superior Drummer selv men er kjent med fenomenet. Det er et par ting du kan gjøre:

1. Sjekk midi velocity curve. Velocity er en transferfunksjon som forteller lydgenerator (som fks Superior Dummer) hvor "høyt" volum som skal avspilles som en funksjon av midi-notens input velocity. Under ser du 4 velocity-kurver. Nr 1. er lineær og her er forholdet mellom input-note og output-volum 1:1. Hvis fks. Roland settet ditt er satt til å bruke kurve 2 eller 3 og Superior Drummer bruker kurve 4 vil du oppleve nettopp det du beskriver. Sjekk manualen til Roland og Superiour Drummer. Regner med at du kan løse problemet ved å endre kurve for SD.

QA_4.jpg

2. Kikk på midi-data du har spilt inn. For midi-velocity headroom regner jeg med at trommene dine holder seg et godt stykke under maks som er 127. Det slik at du aldri makser ut midi-notene dine. Eventuelt kan du skru opp velocity ved å editere midi-data.

3. Bruk en midi-kompressor plugin mellom midi-input og SD. Vet ikke hvilken DAW du bruker men har selv brukt det i Cubase. Ableton Live har vel også noe slikt. En midi-kompressor er bedre enn å gjøre en velocity offset for du ender ikke med at hardeste slagene treffer taket på 127 og spilles på samme volum. Tenk hard limiting men med midi-data.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å si eksakt slik markedet er nå. Dette er en ganske ok gitar laget i Canada av en anerkjent produsent, men siden det ikke er et navn som folk kjenner godt nok til går de ofte for mye mindre enn de kan være verd. Om den er satt opp ok, og lyden er god tror jeg Audun er ca der det ligger. Om kjøper må bytte strenger, justere action og hals og generelt sette den i stand igjen tror jeg fort du får maks 1500,- dessverre. 
  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.