Web Analytics
Jump to content

MIDI-volum fra Roland TD-11k inn i Pro Tools/Superior Drummer


Dellers

Recommended Posts

Har akkurat fått satt opp et splitter nytt sett Roland TD-11KV elektronisk trommesett, og det fungerer helt finfint for seg selv. Når jeg derimot kobler det opp til Pro Tools med Superior Drummer opplever jeg at volumet er veldig lavt, slik at det låter spinkelt. Finnes det noen måte å få det til å bli kraftigere? Skarpen blir døll, og basstromma er ikke hørbar engang slik det er nå, og opptak er utelukket. Som sagt fungerer det bra å spille med de innebygde lydene for øvingens del, og man trenger da ikke å slå så fryktelig hardt for å få bra med punch. Noen som har noe tips? Hele poenget med kjøpet mitt er jo å få det kobla opp mot Superior Drummer...

Edited by Dellers
Link to comment
Share on other sites

Jeg kjenner ikke Roland TD-11k eller Superior Drummer selv men er kjent med fenomenet. Det er et par ting du kan gjøre:

1. Sjekk midi velocity curve. Velocity er en transferfunksjon som forteller lydgenerator (som fks Superior Dummer) hvor "høyt" volum som skal avspilles som en funksjon av midi-notens input velocity. Under ser du 4 velocity-kurver. Nr 1. er lineær og her er forholdet mellom input-note og output-volum 1:1. Hvis fks. Roland settet ditt er satt til å bruke kurve 2 eller 3 og Superior Drummer bruker kurve 4 vil du oppleve nettopp det du beskriver. Sjekk manualen til Roland og Superiour Drummer. Regner med at du kan løse problemet ved å endre kurve for SD.

QA_4.jpg

2. Kikk på midi-data du har spilt inn. For midi-velocity headroom regner jeg med at trommene dine holder seg et godt stykke under maks som er 127. Det slik at du aldri makser ut midi-notene dine. Eventuelt kan du skru opp velocity ved å editere midi-data.

3. Bruk en midi-kompressor plugin mellom midi-input og SD. Vet ikke hvilken DAW du bruker men har selv brukt det i Cubase. Ableton Live har vel også noe slikt. En midi-kompressor er bedre enn å gjøre en velocity offset for du ender ikke med at hardeste slagene treffer taket på 127 og spilles på samme volum. Tenk hard limiting men med midi-data.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.