Web Analytics
Jump to content

Recommended Posts

Hei!

Nå har jeg noen sånne: http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=709225&artno=103816 ørepropper som jeg har brukt på øving og konserter, men lyden blir skikkelig dårlig, gitaren (de høye tonene) høres dårlig, null dynamikk, og veldig "tett" lyd.

Derfor lurer jeg på om noen har erfaringer om ørepropper som ikke ødelegger lydbildet og dynamikken, gir "åpen" lyd, ikke gjør lyden så "grøtete", og som ikke ødelegger det at jeg kan skille bedre mellom instrumentene.

Har sett på noen nettsider:

http://www.resound-nettbutikk.no/products/t15-universal-monitor-

http://www.safesound.no/produktene/musikkproppen

http://www.earfoon.no/index.php/ovrige-produkter/ovrige-orepropper/musikkpropper

http://www.hantek.no/

Hadde vært fint om noen kunne hjelpe meg :)

Takk

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 33
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Problemet for meg med mange ørepropper er at de demper alt for mye, så jeg har stort sett styrt unna i alle år.

Men for et par år siden kjøpte jeg et sett Hearos Hi-fi, som demper ca 12dB, helt perfekt for meg.

Man må selvsagt regne med at det aldri blir 100% som å spille uten, men disse fungerer veldig bra for meg.

http://www.ebay.com/itm/HEAROS-HIGH-FIDELITY-HI-FI-SERIES-EAR-PLUGS-/110891090820?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19d19fc384

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

De tar ikke bort mye av lydbildet?

Noe tar de selvsagt, men de demper jevnt over en del mindre enn andre propper, og gitar og vokal forsvinner ikke på samme måten.

Skal du ha noe som endrer lyden minimalt, må du opp på custom tilpassede propper, men da snakker vi en helt annen pris enn en hundrelapp :)

Men jeg er happy med Hearosene , de funker ålreit.

Link to comment
Share on other sites

Jeg støtter TUFFTUFFTUFFs anbefaling av støpte ørepropper. De fra Lilleby Audio leveres med 9, 15 og/eller 25 db demping. Du kan kjøpe flere filter med forskjellig demping og bytte mellom de. Jeg bruker 15 db. Brukte Alpine før og forskjellen er som natt og dag :)

Link to comment
Share on other sites

Ja, har vurdert formstøpte. Man kan jo tross alt ikke få tilbake hørselen hvis noe går galt, så er jo ikke så gal pris å betale for å beholde god hørsel.

Hva betalte du for de fra lilleby? Rundt 1500?

Jeg betalte vel rundt 1800,- med et ekstra par filter. Det blir vel rundt 1500,- med bare et par filter.

Link to comment
Share on other sites

For oss som er så heldige å bo nær Sverige, så finnes slike på en rekke apoteker:

http://www.apoteket....x?Varuid=245043

Tipper de fungerer omtrent som Hearos, som det linkes til lenger opp. Jeg bruker slike på høylydte konserter, og man hører musikken enormt mye bedre enn med sånne skumpropper som man ofte får utdelt gratis og som dreper all diskant. Uslåelige til prisen.

NB: Det kan jo hende jeg er mindre kresen enn andre, og at disse ikke er bedre enn f.eks. Alpine. Men de er så billige i Sverige at det koster minimalt å prøve om man er en tur over grensen likevel. Og er man mer kresen, så er de uansett veldig kjekke som backup om man skulle miste godproppene.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å si eksakt slik markedet er nå. Dette er en ganske ok gitar laget i Canada av en anerkjent produsent, men siden det ikke er et navn som folk kjenner godt nok til går de ofte for mye mindre enn de kan være verd. Om den er satt opp ok, og lyden er god tror jeg Audun er ca der det ligger. Om kjøper må bytte strenger, justere action og hals og generelt sette den i stand igjen tror jeg fort du får maks 1500,- dessverre. 
  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.