Web Analytics
Jump to content

BOSS GT-10: Spørsmål rundt stomp box mode


Duckling
 Share

Recommended Posts

Hei. Vet det er et par stykker her som er ganske rå på Boss GT-10.

I anledning av at jeg endelig har kjøpt meg amp som låter ballefett, så har jeg nå tenkt til å bruke den på spillejobber i stedet for GT10 rett i PA, og da bruke GT10 kun som effektprosessor.

Tanken er da å kjøre GT10 i stomp box mode, frem til jeg evt får bygget meg et pedalbrett. Spørsmålet mitt er om det da går an å ha forskjellige pedaler som aktiverer samme effekten med ulike settings?

OD og DS ligger jo i samme "bank", men jeg skulle gjerne hatt tilgang på både en OD og en DS på to forskjellige pedaler. Er dette mulig å få til? Evt går det an å lage banker i stomp box mode også, der de ulike pedalene har ulike funksjoner i de forskjellige bankene? Resten av effektene klarer jeg meg fint med én av hver, men siden jeg spiller i coverband så skulle jeg gjerne hatt tilgang på litt flere forskjellige mengder med gain til forskjellige låter.

Kanskje litt rotete formulert, men jeg håper dere skjønner hva jeg vil frem til. I verste fall får jeg lage tradisjonelle patcher uten amp/cab-sim, men det hadde vært utrolig deilig om mine behov kan oppfylles av stomp box mode :)

Link to comment
Share on other sites

Nå har ikke jeg GT-10 lenger, men GT-100. På GT-10 ser det ut som at du bare kan sette opp en OD/DS switch.

På GT-100 kan jeg sette opp en for OD/DS og en for hver av FX1 og FX2, og der kan FX1 settes til Sub OD/DS. Da får jeg to forskjellige OD/DS som kan slås av og på, og det er jo det du vil. På 10eren kan ikke FX1 eller FX2 settes til OD/DS...

Du må nok opp på GT-100 for å klare dette etter som jeg kan se.

Og når du skal se i manualen på dette så heter det Manual Mode.. ikke stompbox-mode..

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Ja, men jeg skulle gjerne hatt både overdrive og distortion tilgjengelig :)

Hvis du mener at du ønsker å veksle mellom dem så er det mulig på GT-10, riktignok med noen begrensninger. Jeg venter med oppskriften til du evt. bekrefter at du ikke trenger begge samtidig.

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg vet forsåvidt at det heter Manual mode, men jeg syntes ikke det sto så altfor mye på de sidene i manualen.

Jeg har ikke behov for både OD og DS samtidig nei, så en oppskrift på hvordan jeg kan veksle mellom dem hadde jeg satt utrolig stor pris på! :)

Link to comment
Share on other sites

...Jeg har ikke behov for både OD og DS samtidig nei, så en oppskrift på hvordan jeg kan veksle mellom dem hadde jeg satt utrolig stor pris på! :)

OK!

GT-10 triks for å bytte mellom to variasjoner i samme effektmodul (OD/DS brukes som eksempel):

1 - Trykk "MASTER/PEDAL FX", velg "Assign" og trykk "CATEGORY/ENTER" - Nå vises den første av åtte mulige fritt valgbare tilordninger mellom pedaler/brytere og effektparametere.

2 - Trykk "DISPLAY MODE" for å få tilgang til alle parameterne (de vil vises som en liste).

3 - Som "Target" velger du "OD/DS" og "Type" (man velger altså modul og så parameter innefor modulen).

4 - Som "Source" velger du f.eks. "CTL1 PEDAL" for å bruke "CTL 1" fotbryteren.

5 - For "Min" og "Max" velger du de to typene effekter du vil bytte mellom, f.eks "Clean Boost" og "'60s Fuzz".

6 - Trykk "MASTER/PEDAL FX" for å aktivere denne tilordningen (rekken med 1,2,3,4,5,6,7,8 nederst i displayet viser hvilke av de ti tilordningene som er aktive).

Nå vil CTL 1 bryteren bytte mellom effektene Clean Boost og '60s Fuzz i OD/DS modulen. Hvis du trykker på OD/DS knappen vil du se dette.

Her treffer vi hovedbegrensningen for denne metoden: Clean Boost og '60s Fuzz vil begge bruke de samme innstillingene for Drive, Tone etc, - men dette kan omgås ved å bruke flere av de åtte tilgjengelige tilordningene til å endre spesifikke parametere for OS/DS modulen med samme bryter som du bruker til å bytte mellom effektene. La oss si at du ønsker å styre "Drive" i tillegg til å bytte mellom Clean Boost og '60s Fuzz, med henholdsvis 60 og 80 for de to.

1 - Trykk "MASTER/PEDAL FX", velg "Assign" og trykk "CATEGORY/ENTER" .

2 - Trykk høre piltast for å gå til tilordning nummer to.

3 - Som "Target" velger du "OD/DS" og "Drive".

4 - Som "Source" velger du "CTL1 PEDAL".

5 - For "Min" og "Max" velger du 60 og 80.

6 - Trykk "MASTER/PEDAL FX" for å aktivere denne tilordningen.

Nå kan du velge OS/DS modulen og se effekten av de to tilordningene virke samtidig når CTL 1 pedalen trykkes.

Bruk ytterligere tilordninger hvis du ønsker å styre flere parametere. Som du kan se er "Assign" en meget kratfig funksjon.

Mulig det kan virke litt knotete første gangen hvis du ikke har brukt "Assign" før, men egentlig er det hele ganske enkelt... :)

Edit: rettet antall Assignments fra 10 til 8.

Edited by DrJustice
Link to comment
Share on other sites

DrJustice, den oppskriften funker fint i patch mode, men tror ikke den virker i Manual mode.. Iallfall ikke på GT-100..

Om det funker på GT-10 er det jo helt topp! Kan jo være noe som er endret fra 10 til 100 versjonen.

Testet på GT-100, virker ikke i Manual mode, og i manualen står dette:

In Manual mode, P.LOOP PEDAL and ACC/CTL PDL, which

can be assigned to ASSIGN 1--8 (p. 37) under ”Pedal Settings

(Control/Expression)” (p. 33), will be invalidated.

Dvs. at Assigns på Ctrl pedalen blir disablet i Manual mode...

Edit: Mulig at jeg ikke skal blande inn GT-100 her, kan virke som det ikke funker likt lenger, det var jo stort sett likt på GT-6, 8 og 10....

Edit 2: Beklager forvirringen jeg skaper her! Med en ekstra Ctrl Pedal på GT-100 funker DrJustice sin oppskrift perfekt også i Manual Mode. Må bare velge Source til den ekstra pedalen, Sub Ctrl1 da..

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Takk for den, Dr. Justice, helt kanon. Gleder meg til å teste det ut! Har brukt assign litt tidligere for å skru av og på flere effekter med ctl-pedalene, så er ikke helt ukjent i menyene der. Assign er en veldig god funksjon, jeg tenkte bare ikke på at den kunne brukes til også slike ting :)

Det er jo ingenting som slår en DS fora med en OD. I mitt tilfelle snakker vi dunlop MXR GT-OD som "forer" en big muff. Blir mye mer bånn og trøkk.

Har ikke testet å fore en DS med OD før, men skal definitivt teste det ut. Har en overdrivepedal som jeg bruker i tillegg til GT-10'n som jeg kan bruke til det :)

Edited by Duckling
Link to comment
Share on other sites

DrJustice, den oppskriften funker fint i patch mode, men tror ikke den virker i Manual mode.. Iallfall ikke på GT-100..

OK, godt poeng - jeg har aldri bukt annet enn patch mode, så hodet mitt er låst der :blush:

Edit 2: Beklager forvirringen jeg skaper her! Med en ekstra Ctrl Pedal på GT-100 funker DrJustice sin oppskrift perfekt også i Manual Mode. Må bare velge Source til den ekstra pedalen, Sub Ctrl1 da..

Aha, så kanskje med GT-10 også....(?)

@ Duckling, jeg glemte altså å nevne at det var i patch mode - sorry... Man kan jo koble til to eksterne brytere også (i tillegg til de interne CTL 1 og 2) og da har man 4 brytere å sjonglere med i patch mode. Eller hvis Assign funker i Manual Mode på GT-10 også, så kan det jo gjøres med en ekstern pedal/bryter som askret nevner.

Edited by DrJustice
Link to comment
Share on other sites

Yes, om det ikke funker i patch mode så skal jeg teste med en ekstern bryter jeg har liggende, så får vi se hva som skjer. I verste fall får jeg vel lage meg et par preampfrie patcher. Begrensa hvor mye effekter jeg bruker uansett :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
  • Jøss. Tusen takk for infoen, det settes stor pris på. Neste må da være å få gjort noe med den gyselige lakken, ettersom den ikke er orginal så står jeg da med to muligheter. Prøve å fjerne den for å få frem orginal finishen eller finne ut hvilke farger de kom med da den var ny å re-lakkere den, men det sitter langt inne. Hadde vært best å prøve å få frem orginalen.   Med litt google translate så tror jeg at jeg bommet på årstall. Er nå rimelig sikker på at den er fra Juli 1959.    Ble også medlem av Wandre gruppa på facebook.    Tusen takk for hjelpen din mister. Var hwlt lost på hva dette var for en snodig sak. 
  • Fabrikken kom igang i 1958,så det er nok 58. Har ikke så mye mer,men kan si at det ser ut som disse gitarene er verd endel: https://www.guitar-list.com/compareprices/23856/us/electric%2Bguitars De har også en facebookside: https://www.facebook.com/groups/47506813863/?mibextid=HsNCOg Her er en side med bilder og info: https://www.fetishguitars.com/wandre/ Og en google oversettelse fra fransk wikipedia: "Wandré er en italiensk produsent av gitarer, spesielt elektriske, som var aktiv i årene 1957 til 1969. Markedsposisjonen var på den tiden ganske marginal, men den ekstreme originaliteten til kreasjonene har gjort det siden slutten av det 20. århundre. et ekte kultmerke. Den ekstravagante Antonio Pioli Antonio Vandre Pioli, med kallenavnet "Wandré" (født 6. juni 1926 i Cavriago, død 15. august 2004 i Montecchio Emilia) var sønn av en variert snekker innen lutheri, som etterlot seg en rekke kontrabasser, mandoliner og fioliner av utmerket faktura. . Meget ung, Antonio Pioli utmerker seg ved sin eventyrlyst, går våren 1944 inn i motstandsbevegelsen og tar maquis, knapt 18 år gammel. I etterkrigstiden ble han anleggsformann, jobbet en tid i Calabria, men returnerte til hjemlandet tidlig i 1957 for å ta opp farens spesialitet som luthier. En venn, hvis familie eide en fabrikk, ga ham et verksted for å utvikle denne aktiviteten der Wandré veldig raskt viste en overfylt fantasi i jakten på former og tekniske løsninger. Drevet av den økende suksessen til produksjonene hans, fikk han bygget en fabrikk i Cavriago som aldri hadde blitt sett, på en helt sirkulær plan, bygget på sine egne planer for å optimalisere naturlig belysning og for å forkorte overføringer fra ett verksted til et annet . Fra 1970-tallet mistet Antonio Pioli interessen for musikkinstrumenter og overførte sin sprudlende kreativitet til andre felt som design av skinnklær, tilpasning av motorsykler, maling, scenekunst, etc. Rundfabrikken Cavriago kom i drift i februar 1958. Dette var tiden da rock 'n' roll fortsatt var i sin spede begynnelse i Europa. Wandré-merket er det første i Italia som masseproduserer elektriske gitarer. Mesteparten av denne produksjonen ble først markedsført av det milanesiske firmaet Meazzi, under "Framez"-logoen. Deretter vil Wandré opprettholde et voksende partnerskap med Davoli-selskapet, kjent som en forsterkerprodusent, og som produserer mikrofonene som er montert på Wandré-gitarer. Firmaet var på sitt høydepunkt i årene 1960 til 1962. Wandré-gitarer ble distribuert i utviklede land, inkludert USA (spesielt under private merker som Avalon, Avanti, Noble, Orpheum). Men Cavriago-anlegget er ikke lenger tilstrekkelig til å møte etterspørselen, noe som vil tillate andre europeiske produsenter som har investert i overdreven industrialisering (Eko, Framus, Hagström) å ta markedsandeler. Wandré lot seg gradvis stå bak i løpet av 1960-tallet. Antonio Pioli var mye mer en kunstner enn en markedsføringsmann. Utformingen av instrumentene hans, med en dristighet som noen ganger anses som sjokkerende, avsetter flere potensielle kunder enn den tiltrekker seg. Dens tekniske nyvinninger (som aluminiumshalsen som går fra hodestokken til broen) er så i utakt med resten av markedet at de virker mistenkelige. Det er nettopp disse faktorene som vil føre til revalueringen av Wandré-gitarer fra 1980-tallet og fremover. ivrig ettertraktede og høyt rangerte samleobjekter (selv den enkleste Wandré får høye priser), så mye at det er rapporter om økende utseende av flere eller mindre dårlig imiterte forfalskninger. Foruten gitarer produserte Wandré elektriske basser, kontrabasser (først akustiske, deretter elektriske, uten lydboks) og lap steel-gitarer. Verdsatt for sitt uvanlige utseende, er Wandré-gitarer også verdsatt for sin karakteristiske lyd, litt jazzete med en metallisk undertone. Den amerikanske gitaristen og sangeren Budy Miller bruker veldig ofte en Wandré Soloist type 1964. Andre artister som Joe Perry, Sean Lennon, Eduardo Leal de la Gala, Yarol Pouaud, Matthieu Chedid spiller på Tri-lam 1960 og BB-modeller. Til hyllest til Antonio Pioli, for 10-årsdagen for hans død, ga den tyske produsenten Duesenberg ut i 2014 en ny modell av gitar kalt Wandrella, som ikke er en kopi av noen Wandré, men er inspirert av estetikken til Mark."
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.