Web Analytics
Jump to content

Trenger en liten amp oppdatering


p_bassmann
 Share

Recommended Posts

Hei (igjen?) !

Har for alvor tatt frem bassen igjen! Det tok tre år med bil, foto, trening og diverse før eg i høst skjønte at det faktisk var bassing som var fett. Hadde heldigvis beholdt litt utstyr, men supplerte nettopp med en brukt G&L l2k som raskt ble hovedøksa i tillegg til en traver av en P-bass eg heldigvis beholdt.

Nå har det seg slik at eg føler det er ampen som ikke henger helt med lenger. Og siden feriepenger og skattepenger er på vei GAS'er eg litt etter en ny, men eg føler meg litt lite oppdatert i tiden. Hva er det som er det store nå? Vi stort sett backline når vi gigger så er ikke avhengig av å ha noe veldig portabelt, men på en annen side trenger eg ikke en svær rigg heller da den stort sett vil bli brukt på øving og i studio. Ser for meg at eg kan legge av opp mot 10 000 til formålet, men handler gjerne en til 4000 visst det er et bra kjøp og eg syns det låter bra.

Gigger nesten alltid med backline og har derfor spilt på diverse Ampeg rigger i det siste. Det har eg egentlig likt ganske godt, men vet ikke om eg syns det er verdt prisforskjellen fra en god transistoramp. Er det noen andre fullrørs topper som er et alternativ til Ampeg?

Link to comment
Share on other sites

Takk for gode forslag! Har vært trofast tilhenger av EBS pedaler og kjenner eg er litt fanboy, så det skal definitivt sjekkes ut. Nå skal det sies at det vel er ganske lite sannsynlig at det blir røramp, men tengte det var vært å sjekke ut. Har veldig lyst å prøve en EBS Reidmar også, er det noen som har erfaring med den?

Link to comment
Share on other sites

Sjekk youtube/google og talkbass.com

Vil tippe den er meget bra ;D Utrolig lett og praktisk for oss som hobby-musikere. Hadde gått for den hvis jeg var i din situasjon.

Du bør også sjekke tc electronic amper. Også veldig bra men kommer i en høyere prisklasse.

Men synes personlig at lydforskjellen ikke er særlig merkbar.

Link to comment
Share on other sites

Gitarhuset har for øyeblikket inne en demobrukt Orange Terror Bass 1000W-topp som har rør i preamp og transistor i poweramp, som de selger for 5000kr. Prøvde 500W-utgaven i en sjappe i London for et par år siden, og den låter grisetøft!

Link to comment
Share on other sites

Oj det var trøkk for pengene! Men det er ikke ofte du får bruk for 1000w hvis ikke du skal spille med din egen amp på megascener. Jeg har spilt over 70 konserter dette året med min 350w EBS som jeg ikke har hatt over halv volum. Og vi har en hardspillene trommis ;)

Link to comment
Share on other sites

Joda, men det er jo ikke noe problem med for kraftig forsterker så lenge du ikke er ute etter forvrengning i powerampen, og så lenge denne er transistorbasert, med rørbasert preamp, så kan jeg ikke se hvorfor det skulle vært noe ønske :)

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Skrev en jævla lang update, men skulle viske ut noe og det ble visst tilbake. Blir forbanna!

Kort oppsummert: Prøvde amper. Prøvde Reidmar og noe Markbass, Markbass overrasket men kostet det dobbelte. Reidmar var konge, jævla bra. Kjøper nok Reidmar som eg drasser rundt på gigs og et 410 til øvingslokalet. Digget proline 410 kabinettet, men sliter med å rettferdiggjøre et kabinett i øvingslokalet som koster over det dobbelte av ampen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å si eksakt slik markedet er nå. Dette er en ganske ok gitar laget i Canada av en anerkjent produsent, men siden det ikke er et navn som folk kjenner godt nok til går de ofte for mye mindre enn de kan være verd. Om den er satt opp ok, og lyden er god tror jeg Audun er ca der det ligger. Om kjøper må bytte strenger, justere action og hals og generelt sette den i stand igjen tror jeg fort du får maks 1500,- dessverre. 
  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.