Web Analytics
Jump to content

Hvilken volumpedal er... lettest?


Frida

Recommended Posts

De er noen beist alle sammen. Har ikke muskler til sånt. Hvor "bra" den er får verra det samme, så lenge den gjør det den skal gjøre, og det iallefall går an å lære seg hvordan man skal forholde seg til den. Noen som har tips? :)

Link to comment
Share on other sites

Skjønner ikke helt hva du mener med "lettest. Jeg kan ikke se at en "lett" pedal er noen fordel her, da den ikke vil ligge stille?

Men hvis det er faktorer du ikke nevner som spiller inn, vil jeg tro at en gammel volumpedal til en synth eller noe er noe å kikke på. De pedalene veide ikke noe, bare plast, og det var et herk å måtte "fiske" de tilbake etter hvert som de flyttet seg vekk under synthen.

Link to comment
Share on other sites

Hui, man kan bruke synthpedaler? Det visste jeg ikke. Men satser på at dobbeltsidig teip er nok til å holde den på plass. Ser ikke hvorfor ikke?

Lett er en fordel når ting skal bæres langt, eller igjennom håndbagasjekontrollen på fly.

Link to comment
Share on other sites

Joda, de kan brukes, de, men man må kanskje byge de litt om, enten ved å lage et "adapter", eller ved å koble om litt inne i pedalen. Det er så enkelt at selv jeg vil klare det. Nå er jo passive volumkontroller noen skikkelige tonesuckers, så Glukes forslag er ikke så dumt.

Men vil du, så er det mulig å bruke synthpedaler, ev. med en modifikasjon.

Link to comment
Share on other sites

Skal du bruke den til generell volumstyring eller er det for å ha mulighet til å dra på mer under solo etc?

Jeg har to stk, og vil igrunnen anbefale Ernie Ball sin. Bygd som en tanks, og føles bra ut i bruk. Har også en gammal Goodrich, som er regna for å være kremen, men den synes jeg er for lite motstand i, mye vanskeligere å holde den i ro på en plass

Link to comment
Share on other sites

Synthpedalløsninga blir vel nødløsning, hvis det er så drepen for lyden :/ Men tuusen takk for innspillet!

MR K, det e i anledning generell volumstyring, både solo og andre parti. Variere en del. En boost blir for lite fleksibelt.

Hm. Med andre ord så e goodrichen lettere i vekt? :ninja:

Link to comment
Share on other sites

Du kan jo forøvrig få låne min om du vil, for å finne ut om det er noe sånt du er ute etter :)

Edit: nja, veier nok det samme, men selve feelingen på pedalbevegelsen jeg siktet til. Har en gammal plastvolumpedal du kan få om den funker, kan sjekke når jeg kommer hjem :) type Bespeco eller noe

Edited by KristianF
Link to comment
Share on other sites

Åjaa, slik ja! Haha, knall ^_^ plastikk hørtes light ut! Har prøvd earnie, digge dem, men litt tung. Men hvis alt anna virkelig sug, så må det vel bli en sånn jr. kanskje.

Link to comment
Share on other sites

Første gang jeg har hørt noen tenke på vekten til pedalene sine, snodig... Lyden er vel det viktigste ^_^ Tror ikke at spekteret mellom letteste og tyngste pedal er så stort som du tror, volumpedaler er jo allikevel store pedaler med litt egenvekt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde et multieffektbrett fra Korg som var i laget i veldig solid plast, med volum/wah-pedal. Den var lettere enn de fleste volum/wah-pedaler jeg har prøvd, og den gjorde jobben helt greit.

Så jeg tror det er fult mulig å komme over en helt grei, lett volumpedal.

Link to comment
Share on other sites

Nettopp, Troll! Jeg skjønner ikke at de selvstendige nødvendigvis må være så heavy. Hvis det kommer på bekostning av at lyden blir jævlig, er det jo selvsagt ikke et alternativ, så "snodig" er ikke jeg engang. Men det blir en del reising i sommer, så forsøker å gjøre det så enkelt som mulig.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.